Motociclisme

Andrea Dovizioso

Pilot de Ducati

“Cap altre pilot ho hauria provat”

El somriure d’Andrea Dovizioso il·lustrava la satisfacció per haver sabut parar els peus a Marc Márquez en l’últim revolt del GP de Qatar, en una maniobra idèntica a la del primer gran premi del curs passat. “En realitat no li he pas donat cap possibilitat d’avançar-me, però és Marc Márquez i ha aconseguit crear-se l’oportunitat per intentar-ho. Cap altre pilot ho hauria provat en aquell lloc, però jo estava preparat”, va explicar l’italià de Ducati i primer líder del mundial. Dovi va forçar el ritme en les últimes voltes, però el Tro no va fer “cap errada”, malgrat que duia el pneumàtic mitjà al davant en comptes del dur, el seu preferit i el que duia l’any passat a Qatar. Michelin va canviar l’especificació de les cobertes a Losail i Márquez va haver de renunciar a usar el dur que havia provat els dies anteriors, però amb el mitjà no podia tibar tant com hauria volgut per por de desgastar la goma abans d’hora.

Rins, cara; Mack, creu

Un altre pilot que va sorprendre Dovizioso va ser Àlex Rins. “Sabia que Rins seria fortíssim. La Suzuki és molt bona en la part central dels revolts, gràcies al xassís. Però Rins volia tibar massa aviat, la qual cosa m’obligava a avançar-lo cada vegada per alentir el ritme i poder estalviar les rodes per a la fase decisiva”, va explicar amb la naturalitat d’un pilot que comença a merèixer el malnom de professor. En canvi, a Desmodovi el va sorprendre no trobar Maverick Viñales en el grup capdavanter. També a Márquez, que es va girar ostensiblement en les primeres voltes buscant la Yamaha de l’empordanès, segons va aclarir després de la cursa. Cap dels dos era coneixedor dels problemes de Mack dins el grup.

Amb tot, Dovizioso no volia llençar les campanes al vol. “Hem fet un cap de setmana fabulós, però no n’hi ha prou”, va dir com a resum de l’espectacular començament del curs.

Quan rodava sol feia bons temps, però he de treballar en el cos a cos. Em faltava adherència al darrere
Maverick Viñales
El motor m’ha donat el segon lloc. Estic content perquè Qatar és un circuit que se’ns acostuma a fer feixuc
Marc Márquez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)