Fórmula 1

Mor Charlie Whiting, el director de cursa de la Fórmula 1

Motor. El britànic de 66 anys ha patit una embòlia pulmonar a Melbourne, on comença el mundial d’automobilisme aquest cap de setmana

Charlie Whiting ha mort aquesta nit a Melbourne (Austràlia) als 66 anys, per una embòlia pulmonar. Whiting era el director de cursa de la Fórmula 1, que comença aquest cap de setmana amb la primera de les 21 curses. Aquesta passada nit es va fer per primer cop una festa de presentació del campionat amb la presència dels vint pilots i els deu caps d’equip.

Dècades

Whiting (Kent, Regne Unit, 1952) duia més de vint anys exercint les funcions de direcció de cursa. Ho va començar a fer el 1997 després d’haver estat als equips Hesketh i Brabham els anys 70 i 80 i a la FIA (Federació Internacional d’Automobilisme) des del 1988.

“És una figura icònica per al món de les curses i ens ha ajudat molt” ha manifestat el vigent campió del món i també britànic Lewis Hamilton (Mercedes), en una de les primeres i múltiples reaccions a la notícia. Sebastian Vettel (Ferrari), sorprès per la pèrdua, afirma que encara havien estat caminant junts per la pista semiurbana d’Albert Park a Melbourne abans d’aquest gran premi. “El conec des de fa molt temps i era l’home dels pilots. Sempre estava en un punt mig en els canvis de regulació. Era algú a qui podies demanar-li qualsevol cosa en qualsevol moment, la seva porta sempre estava oberta ” diu Vettel.

Jean Todt, el president de la FIA, ha qualificat la pèrdua com una immensa tristesa i ha qualificat Whiting com una “figura central i inimitable ” en la Fórmula 1. “Perdo un amic leal i un ambaixador carismàtic” ha dit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)