Fórmula 1

A punt per a Montmeló

Fórmula 1. Després del nou doblet dels Mercedes a Bakú, un sol punt separa Bottas de Hamilton en la general abans del GP de Catalunya

El mundial de F-1 arribarà al Circuit de Barcelona-Catalunya, d’aquí a quinze dies, amb un sol punt de diferència entre Valtteri Bottas i Lewis Hamilton, al capdavant del mundial. Els pilots de Mercedes van aconseguir ahir un nou doblet en el GP de l’Azerbaidjan, el quart en quatre curses disputades. El pilot finlandès va fer valer la posició preferent que ocupava a la graella per batre el seu company, a pesar de la pressió a què el va sotmetre el vigent campió en les últimes voltes. De retruc, va recuperar el primer lloc en la general, per un sol punt de marge (87 a 86).

La primera posició ha canviat de mans entre tots dos en les tres últimes curses, i a Montmeló es tornaran a jugar la primacia en un campionat en què Mercedes té el sant de cara. A pesar de la competitivitat dels Ferrari, l’equip italià no va poder oferir la deguda rèplica a Bakú. Sebastian Vettel va ser tercer per segona cursa seguida, mentre que Charles Leclerc es va enlairar fins al primer lloc en la primera tirada, amb una estratègia diferent a la resta de capdavanters, però al final va entrar cinquè, rere el Red Bull-Honda de Max Verstappen, quart per tercera cursa seguida després del podi d’Austràlia, en l’arrencada del curs.

Si més no, Leclerc va pispar el puntet de la millor volta als pilots de Mercedes, fent una segona aturada per muntar rodes noves a les acaballes de la cursa. Amb l’1:44.166 en la volta 48, Hamilton es va col·locar a 0.7 de Bottas, però en la 50a i penúltima va anar llarg en l’últim revolt, just quan el líder marcava un 1:44.024 i recuperava un coixí d’un segon i mig. Tot seguit, Leclerc va destrossar el cronòmetre amb l’1:43.009 definitiu i va reduir a un punt la diferència entre els Mercedes abans de Montmeló.

Gran Premi de l’Azerbaidjan
1r V. Bottas (Mercedes) 1h31:52.942
2n L. Hamilton (Merced.) a 1.524
3r S. Vettel (Ferrari) a 11.739
4t M. Verstappen (Red Bull) a 17.493
5è C. Leclerc (Ferrari) a 1:09.107
6è S. Pérez (Racing Point) a 1:16.416
7è C. Sainz (McLaren) a 1:23.826
8è L. Norris (McLaren) a 1:40.268
9è L. Stroll (Racing Point) a 1:43.816
10è K. Räikkönen (A. Romeo) a 1 volta
Millor volta
C. Leclerc (Ferrari) 1:43.009 (volta 50)
Campionat. Pilots
1r V. Bottas (Mercedes) 87 punts
2n L. Hamilton (Mercedes) 86
3r S. Vettel (Ferrari) 52
4t M. Verstappen (Red Bull) 51
5è C. Leclerc (Ferrari) 47
6è S. Pérez (Racing Point) 13
7è P. Gasly (Red Bull) 13

PROTAGONISTES

Tenim molta feina a fer en les pròximes dues setmanes. Tenim les eines, però les hem de fer funcionar
Sebastian Vettel
Ha estat una cursa dura. Lewis m’ha pressionat de valent, però no he fet errades i ho tenia sota control
Valtteri Bottas

I el retrovisor?

Daniel Ricciardo perdrà tres llocs en la graella de la pròxima cursa, al Circuit de Barcelona-Catalunya, per haver envestit Daniïl Kviat fent marxa enrere en una escapatòria de Bakú. Els dos pilots havien acabat fora de la pista per un error de l’australià, que no va veure el rus quan intentava reincorporar-se a la cursa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)