Fórmula 1

Holanda entra al calendari 2020 i s’entreveu que ho farà al maig

Fórmula 1. L’anunci de la tornada de Zandvoort és oficial però encara no el de la data, que podria afectar la del GP de Catalunya si renova

El GP d’Holanda de fórmula 1 tornarà al calendari 2020 després de 35 anys d’absència i es disputarà al circuit de Zandvoort, que inicia ara una cursa contra el rellotge per refer de dalt a baix unes instal·lacions completament obsoletes i uns accessos inexistents, fins al punt que responsables institucionals holandesos han arribat a declar que tothom s’hi haurà de desplaçar en transport públic. La pressió d’un patrocinador tan potent com Heineken –que també és patrocinador de tot el campionat– i la presència d’un guanyador potencial com Max Verstappen han fet la resta. L’acord és per tres anys.

L’anunci de la tornada de Zandvoort l’ha fet la mateixa F-1 que, no obstant, no diu res de quina data tindrà el gran premi. Extraoficialment s’ha pogut saber que serà al maig i que, per tant, obligarà el circuit de Barcelona-Catalunya a buscar una data alternativa si és que, finalment, acaba renovant el contracte, com fa preveure l’optimisme del president de la Generalitat, Quim Torra. És possible, a més, que Catalunya perdés la condició de primer gran premi europeu del calendari.

Si es manté la línia general del traçat (4.252 metres en l’última configuració sobre la qual s’hi va competir) Zandvoort serà de les pistes curtes del campionat. S’hi va estrenar el 1952 i l’últim dels 30 guanyadors, el 1985, va ser Niki Lauda (McLaren Porsche), a quin van acompanyar al podi Alain Prost (McLaren Porsche) i Ayrton Senna (Lotus Renault).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)