Motociclisme

Petrucci guanya al Mugello; Márquez, més líder

Motociclisme. El pilot italià guanya la seva primera cursa del mundial en el GP d’Itàlia de Moto GP, mentre que el cerverí, segon, supera el seu gran rival, Dovizioso

Danilo Petrucci (Ducati) s’ha imposat en el GP d’Itàlia de Moto GP al final d’una lluita emocionant amb Marc Márquez (Honda), Andrea Dovizioso (Ducati) i Àlex Rins (Suzuki), que han creuat la meta rere seu, en aquest ordre. La victòria s’ha resolt en l’últim pas pel primer revolt, en què Marc ha entrat primer encalçat per Dovi, tots dos han hagut d’aixecar la moto i Petrux s’ha colat per dins.

Així, Ducati ha obtingut la victòria a casa, al Mugello, però el Tro és més líder del mundial després de relegar al tercer lloc el seu gran rival pel títol, Dovizioso. El cerverí suma ara 115 punts, seguit per l’italià (102), Rins (88) i Petrucci (82). Marc Márquez ha fet una bona operació amb vista al campionat, ja que un segon lloc rere la segona Ducati en un circuit en què les Desmosedici eren les gran favorites és gairebé com una victòria. Petrucci, de 28 anys, ha aconseguit el seu primer triomf en el mundial, en el seu 124è Gran Premi (va debutar el 2012, directament en Moto GP).

L’altra gran sorpresa del dia ha estat l’actuació d’Àlex Rins. El barceloní sortia tretzè, però en tres voltes ja s’ha col·locat quart superant la Ducati satèl·lit de Jack Miller, que més endavant ha caigut. Per si no fos prou, Rins ha mantingut el ritme de les Ducati i Márquez i s’ha escapat amb ells al capdavant. Fins i tot s’ha enlairat fins al primer lloc en la desena de les 23 voltes, però a la llarga recta del Mugello, d’1,1 quilòmetres, perdia pistonada amb les Desmosedici i la RC213V. Amb el quart lloc, però, es manté en la lluita pel títol, més encara després de la caiguda de Valentino Rossi (Yamaha).

Entre la resta de pilots catalans, Maverick Viñales (Yamaha) ha entrat sisè, a 7.4; Pol Espargaró (KTM), novè, a 16.5, i Aleix Espargaró (Aprilia), onzè, a 20.8. El balear Jorge Lorenzo, que l’any passat va aconseguir al Mugello la primera victòria amb Ducati, només ha estat tretzè amb la segona Honda HRC.

La pròxima cursa del mundial serà el GP de Catalunya, al Circuit de Barcelona-Catalunya, d’aquí a quinze dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)