Dakar

Coma, pendent del sí de KTM per unir-se a Alonso

Motor. L’expilot d’Avià només necessita el permís de la marca austríaca per poder confirmar la seva participació al Dakar com a copilot de l’asturià

La participació de Marc Coma en el pròxim Dakar com a copilot de Fernando Alonso, que s’estrenaria en aquesta prova, es dona pràcticament per feta. L’acord amb el pilot asturià i l’equip Toyota el va avançar dilluns France TV i només falta que KTM hi doni el vistiplau. Coma, cinc cops vencedor del Dakar en la categoria de motos, és el director general de la marca austríaca a Espanya des del gener passat i necessita el permís de l’escuderia abans per confirmar oficialment el tàndem.

El que és segur és que, tal com informaven ahir diversos mitjans, Alonso i Coma ja són a Namíbia per participar en quatre jornades de tests amb el Toyota Hilux, amb el qual l’asturià va tenir la primera presa de contacte el març passat. De fet, la marca japonesa va anunciar ahir una part del programa esportiu que Alonso seguirà fins a finals d’any, que hauria de concloure amb la seva participació en el Dakar entre el 5 i el 17 de gener de 2020. En tornar de Namíbia, Alonso participarà el 13 i el 14 de setembre en la Harrismith 400, puntuable per al campionat sud-africà de raids. Entre el 3 i el 9 d’octubre viatjarà al Marroc per córrer la darrera prova de la copa del món de raids. L’asturià podria participar encara en dues proves més –no confirmades encara per la marca– amb la finalitat de fer el màxim de quilòmetres possibles abans de formalitzar la seva inscripció al primer Dakar a l’Aràbia Saudita. Es dona per descomptat que, qui seurà a la seva dreta durant la preparació, serà Marc Coma, un actiu important pels seus coneixements de navegació. Si s’acaba confirmant, aquest seria el retorn de Coma com a participant en el Dakar després de guanyar l’edició del 2015. El d’Avià va acceptar llavors una oferta per convertir-se en el director esportiu de la prova, càrrec que va deixar després de l’edició del 2018.

A més dels coneixements que pot adquirir d’un expilot tan experimentat com Marc Coma, Alonso també es beneficiarà a Namíbia dels consells de Giniel de Villiers, vencedor del Dakar el 2009. El sud-africà, per cert, participarà en aquests tests amb un copilot nou, el català Àlex Haro, que fins ara seia a la dreta de Nani Roma. Això significa que el pilot de Folgueroles, que corre amb Mini, s’haurà de buscar un nou company d’aventures per a la pròxima edició del Dakar quan només queden quatre mesos i mig perquè comenci.

FERNANDO ALONSO

Encaro amb moltes ganes els pròxims mesos. Vull nous reptes en altres disciplines i estic en un gran equip per fer-ho
Vaig tenir una primera presa de contacte amb els raids fa alguns mesos i em va deixar bones sensacions que vull allargar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)