Fórmula 1

Ferrari arriba en un bon moment a la cursa de casa

Fórmula 1. Després de la victòria de Leclerc a Spa, diumenge passat, l’equip italià torna a ser el favorit a Monza, seu del GP d’Itàlia

Després de la victòria de Charles Leclerc en el GP de Bèlgica, diumenge passat, Ferrari torna a ser el favorit aquest cap de setmana en el GP d’Itàlia, a Monza, un altre traçat amb llargues rectes que afavoreix la potència i la baixa resistència aerodinàmica del bòlid vermell. L’equip local aborda pletòric la cursa de casa, després de rebre un bany de multituds en l’acte 90 anys d’emocions organitzat dimecres a la plaça del Duomo de Milà, a vint quilòmetres del circuit. Se celebrava la 90a edició del GP d’Itàlia, des del 1921, i els 90 anys de la fundació de l’Scuderia Ferrari. S’hi van exposar bòlids històrics i hi van assistir antics pilots, directius i mecànics, a més, és clar, de Leclerc i Sebastian Vettel.

Les esperances dels tifosi rauen en l’estrena en els SF90 de l’última evolució del motor italià, un pas que Mercedes ja va fer la setmana passada, a Spa. L’equip de l’estrella ha guanyat els últims cinc anys a Monza –quatre cops amb Lewis Hamilton–, mentre que els locals no ho fan des del 2010, amb Fernando Alonso. Amb tot, a can Ferrari encara preocupa el ritme de cursa dels Mercedes. També Max Verstappen estrenarà un motor Honda en el Red Bull, cosa que l’obligarà a dur el fanalet vermell en la graella, per haver excedit la quota de tres mecàniques disponibles. Paradoxalment, Red Bull va optar per no penalitzar a Spa, on Max va plegar en la primera volta.

Ja hi som tots

El mateix dimecres, Monza va renovar també el contracte amb la F-1, fins al 2024 inclòs, un acord que vencia aquest any. Un cop anunciada la pròrroga del GP de Catalunya a Montmeló, la setmana passada, el d’Itàlia era l’últim pendent de confirmació amb vista al 2020. Monza va ser el segon circuit permanent construït a Europa, el 1922 (un any abans de Terramar, a Sant Pere de Ribes), i només ha faltat un cop en el mundial, el 1980, quan el GP d’Itàlia es va fer a Imola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)