Motociclisme

Vol guanyar i no se n’amaga

Motociclisme. Marc Márquez fa la posició preferent en el GP d’Aragó de MotoGP, al davant de Quartararo i Viñales, i aspira a una victòria que li posaria el títol a mig coll

“L’objectiu, ja t’ho dic ara, és guanyar diumenge.” Les paraules de Marc Márquez al micròfon de Dazn en acabar l’entrenament cronometrat del GP d’Aragó de MotoGP no donaven gaires esperances de victòria a la resta del grup. Si la setmana passada, a Misano, va vèncer sortint cinquè, què no farà a Motorland, un circuit que li escau i on ha guanyat els últims tres anys. El pilot cerverí no va arribar a trencar la barrera de l’1:47, com sí que va fer divendres, però, tot i així, va avantatjar Fabio Quartararo, segon, de més de tres dècimes, i Maverick Viñales, tercer, de quatre.

Aleix Espargaró, cinquè

Així, doncs, el seu rècord del 2015 (1:46.635) encara és vigent. Dues circumstàncies es van aliar per apaivagar l’empenta del Tro. D’una banda, en el quart entrenament lliure es va endur un bon ensurt, quan l’Honda es va rebregar com una fulla sobre un piano –“després d’allò, l’equip m’ha dit que no provés cap bogeria [en la Q2]”–; de l’altra, en la volta definitiva tenia la roda de Viñales, però va fer “algun error” seguint la Yamaha del 12. Encara va millorar el seu registre anterior (1:47.050), però no prou per baixar a l’1:46.

La dissort de Pol Espargaró va demostrar que la prudència de l’equip Honda HRC estava justificada. El de Granollers es va lesionar en el quart entrenament lliure i avui serà baixa en la cursa. Si més no, el seu germà Aleix va ser una de les sorpreses positives del dia. Al manillar de l’Aprilia, el gran dels Espargaró es va enlairar fins al cinquè lloc, rere la primera Ducati, de Jack Miller, i al davant de la tercera Yamaha, de Valentino Rossi. “Motorland és la meva millor pista del campionat”, va asseverar Aleix, que feia dos anys que no es colava en la segona línia de la graella.

En canvi, Àlex Rins va acabar més enrere del que esperava. La pluja nocturna va deixar la pista molla en el tercer entrenament lliure i li va impedir rebaixar el temps de divendres per ficar-se en la Q2. El barceloní de Suzuki era un dels candidats clars a superar el tràmit de la Q1, però la millora in extremis del company d’Aleix, Andrea Iannone, el va apartar de la Q2. Amb la baixa de Pol, sortirà dotzè.

En Moto2, Àlex Márquez va aconseguir la quarta pole en les últimes sis curses. El cerverí va avantatjar d’una dècima Augusto Fernández, el seu gran rival pel títol després de guanyar les dues últimes curses. Xavi Vierge va ser setè. En Moto3, el valencià de 16 anys Carlos Tatay va sorprendre amb el tercer lloc de la graella, corrent com a convidat. Albert Arenas va ser tretzè i Gerard Riu, també pilot convidat, 24è.

LA DADA

50
per cent
de ‘poles’ de Marc Márquez en MotoGP. En suma 61 en 122 curses (9 de 14 el 2019).

Pol Espargaró, traslladat a Barcelona

El pilot de KTM es va trencar el canell esquerre en caure durant el quart entrenament de MotoGP. Acabava de sortir de boxs amb el pneumàtic dur i la moto el va fer saltar per les orelles quan va donar gas en un revolt lent, el novè, probablement perquè tenia encara la roda freda. L’han traslladat a Barcelona per decidir si l’operen per tal que pugui córrer el pròxim GP, d’aquí a dues setmanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)