Motociclisme

Victòria i títol mundial de Marc Márquez a Buriram

Motor. El pilot cerverí avança Quartararo en l’última volta i es corona guanyant el GP de Tailàndia de Moto GP

a és al sac i ben lligat. Marc Márquez (Honda) ha guanyat el GP de Tailàndia de Moto GP i, així, ha conquerit el títol mundial del 2019, el vuitè de la seva carrera i el sisè de Moto GP, el quart consecutiu. El pilot cerverí s’ha escapat de bon començament al costat del líder Fabio Quartararo (Yamaha), que l’ha superat en la sortida, i en l’última volta ha avançat el pilot francès per col·locar-se primer. Quartararo ha mirat de recuperar el lloc en l’últim revolt, però Márquez s’hi ha tornat en la sortida del revolt i ha creuat la meta amb 0.171 d’avantatge. Quartararo s’ha hagut de conformar amb el cinquè podi del curs.

Maverick Viñales (Yamaha) ha completat el podi, a 1.3 dels punters, mentre que Andrea Dovizioso ha entrat quart, molt despenjat. L’italià de Ducati era l’únic que podia endarrerir el títol de Márquez, però en cap moment ha estat davant seu. S’ha col·locat quart en la sortida i allà s’ha quedat. Almenys ha aguantat l’atac final d’Àlex Rins (Suzuki), cinquè.

Per la seva banda, Pol Espargaró (KTM) ha estat tretzè i Tito Rabat (Avintia Ducati) ha acabat fora dels punts, dissetè. Aleix Espargaró (Aprilia) s’ha hagut de retirar per problemes mecànics, quan lluitava dins del top deu.

“Ja havia dit que planificaria la cursa per mirar de guanyar-la, independentment del campionat. Fabio ha estat molt ràpid, però l’he estudiat per avançar-lo en l’última volta”, ha declarat Márquez tot just baixar de la moto. És el segon cop enguany que el Tro de Cervera bat el debutant francès en l’última volta, com ja va fer a Misano.

Triomf d’albert Arenas

En Moto 2, Àlex Márquez ha entrat cinquè i manté un còmode avantatge en la general, quan queden encara quatre curses. Abans de Tailàndia tenia un avantatge de 38 punts sobre Jorge Navarro, que no ha puntuat avui, i se’n va amb 40 respecte d’Augusto Fernández, que ha entrat quart, just davant seu. Ha guanyat Luca Marini en solitari i Brad Binder ha estat tercer. El sud-africà de KTM és ara tercer en la general, a 44 punts del petit dels Márquez.

En Moto 3, Albert Arenas ha estat el vencedor a Buriram. En una última volta frenètica, s’ha col·locat primer després de la caiguda de Migno i Ogura i en l’últim revolt ha resistit l’atac de Lorenzo Dalla Porta. El líder del mundial ha anat llarg en la sortida del revolt i el pilot gironí l’ha avançat per dins i ha guanyat. El tercer graó del podi ha estat per Alonso López, el seu primer podi en el mundial.

La victòria d’Arenas ha estat la tercera de la seva carrera en el mundial i la primera del curs, després d’un començament de temporada molt feixuc per al pilot de l’equip Ángel Nieto, que es va perdre un parell de curses després d’una lesió a la melsa entrenant-se amb bicicleta. Precisament un dels primers a felicitar-lo per la victòria d’avui ha estat el pilot de Moto GP Àlex Rins, que aquell dia l’acompanyava en l’entrenament. Curiosament, Arenas té tres podis en el mundial, i tots tres són victòries. La renovació del pilot gironí, de 22 anys, pel seu equip actual ja es dona per segura.

En la general del campionat, Dalla Porta ha fet una bona operació amb el segon lloc, sobretot perquè el seu màxim rival, Aron Canet, ha caigut. Una maniobra irresponsable de Darryn Binder abans de l’equador de la cursa ha acabat amb el pilot valencià, McPhee i Suzuki a terra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)