Fórmula 1

Mercedes s’embutxaca el títol de constructors a Suzuka

Fórmula 1. Vettel i Leclerc ocupen la primera línia de la graella del GP del Japó, però els Ferrari arrenquen malament i obren la porta de la victòria a Bottas, al davant del pilot alemany i Hamilton

Valtteri Bottas ha estat el vencedor del GP del Japó. El pilot finlandès era el tercer en la graella, però ha tret suc de la mala arrencada dels Ferrari, que ocupaven la primera línia, per col·locar-se primer i guanyar la prova. Sebastian Vettel havia fet la posició preferent en l’entrenament cronometrat disputat abans de la cursa, però ha esguerrat la sortida i no se n’ha pogut refer. Si més no, el pilot alemany ha entrat segon després de parar els peus a Lewis Hamilton en les últimes voltes. El líder del mundial hauria pogut guanyar la cursa si no hagués fet una segona aturada a boxs, però l’equip l’ha obligat a fer la mateixa estratègia que Bottas per no afavorir-lo. Això l’ha relegat del primer lloc al tercer, i en les últimes deu voltes no ha pogut avançar el Ferrari de Vettel.

El quart lloc se l’ha endut Alex Albon, el seu millor resultat en la F-1, amb l’únic Red Bull-Honda supervivent. El seu company Max Verstappen s’ha tocat amb Charles Leclerc en el primer revolt després de la sortida, i ha hagut de plegar amb el cotxe malmès. Per la seva banda, el pilot monegasc de Ferrari ha hagut de fer una aturada a boxs per canviar l’aleró davanter i ha entrat sisè, doblat, després de fer un total de tres aturades. A hores d’ara, els comissaris esportius estan investigant l’incident en el primer revolt entre Charles i Max.

Entre el Red Bull i el Ferrari ha acabat Carlos Sainz, cinquè, l’últim pilot en la volta del líder i l’únic dels capdavanters que ha fet una sola aturada a boxs, ja que els quatre primers n’han fet dues.

Amb aquest resultat, Mercedes ha conquerit el títol de constructors d’enguany, el sisè consecutiu. Així doncs, l’equip de l’estrella de tres puntes ha igualat el rècord de sis títols seguits de Ferrari (1999-2004).

La pròxima cursa serà el GP de Mèxic, el 27 d’octubre, on Hamilton ja tindrà la primera oportunitat de deixar el títol de pilots dat i beneït. El seu únic rival encara amb possibilitats matemàtiques és Bottas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)