Motociclisme

El fort i intens vent ajorna la qualificació de Moto GP fins demà

Motor. Es disputarà abans de la cursa de Moto 3. La pluja apareix a meitat de la qualificació de Moto 2 i Àlex Márquez, que pot guanyar el mundial , sortirà des de la sisena posició de la graella

La qualificació de Moto GP del GP d’Austràlia s’ajorna fins demà per culpa del fort i intens vent. Durant la quarta sessió d’entrenament lliures el vent puja molt d’intensitat i provoca una forta caiguda del portuguès Miguel Oliveira (KTM), sense greus conseqüències. Direcció de carrera mostra la bandera vermella i crida als pilots per conèixer la seva opinió. Diversos pilots opinen que s’està al limit de la seguretat i que es pot continuar, i la majoria diuen que les condicions no son segures. Direcció de carrera decideix suspendre la qualificació, i en principi i depenent de les condicions climatològiques es disputarà demà, abans que s’inici la cursa de Moto 3. Quan s’han suspès els quarts entrenaments lliures, Marc Márquez (Honda) havia fet el millor temps (1:31.185) per davant de Maverick Viñales (Yamaha), el dominador de les tres sessions anteriors (1:31.536).

L’aparició de la pluja a meitat de la qualificació de Moto 2 influeix en la graella de sortida. El més beneficiat és el valencià Jorge Navarro (Speed Up) que marca el seu millor registre d’1:33.565, just abans que comenci a ploure. Àlex Márquez (Kalex), que té possibilitats de guanyar el mundial a Phillip Island, s’ha de conformar amb el setè millor registre (1:34.136) i sortirà des de la sisena posició per una sanció al britànic Sam Lowes (Kalex). Els dos més directes rivals del cerverí per ser campió mundial acaben per darrera seu. El suïs Thomas Luthi (Kalex) és onzè (1:34.293) i el madrileny Augusto Fernández (Kalex) marca el dissetè registre (1:35.173).

El Moto 3 l’andalús Marcos Ramírez (Honda) fa el millor temps amb 1:38.976 i per primera vegada sortirà des de la primera posició. El gironí Albet Arenas (KTM) ocupa la tercera plaça amb 1:39.244, mentre que el segon lloc és pel valencià Arón Canet (KTM) amb 1:39.160. Canet, que lluita amb Lorenzo Dalla Porta (Honda) pel títol mundial, es situa per davant de l’italià que només fa el sisè millor registre (1:39.683).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)