Motociclisme

Àlex Márquez té la segona oportunitat a Sepang

Motor. El líder de Moto 2, amb 28 punts sobre Lüthi, serà campió si venç a Malàisia, si és segon i el suís no guanya o si supera els altres tres aspirants

El missatge que ha transmès l’equip d’Àlex Márquez (Kalex) per afrontar el Gran Premi de Malàisia i la segona pilota de campionat del món és de calma després de la decepció d’Austràlia. Es tracta d’evitar l’ansietat en el tram final –falten dues curses– i recordar que Márquez és el líder, que depèn d’ell i que una ensopegada no entela la trajectòria de tot el curs. El pilot català ha estat fins ara el millor amb cinc triomfs i el fet que fallés a Phillip Island “en unes condicions estranyes” no qüestiona la seva condició de favorit. Márquez va ser vuitè, un resultat que li va fer “ràbia” per no haver completat l’objectiu d’acabar entre els cinc primers. “Fent autocrítica, és un circuit en què si penses molt la cagues”, afirma. Per tot plegat, tant el pilot com el seu equip reivindiquen la posició de privilegi: “Hauria signat estar en aquesta situació.” Respecte de la cursa, el cerverí proclama que la millor estratègia serà “sortir a guanyar, posar-hi intensitat des del principi sense perdre el cap; anem a disfrutar”. Hi ha encara tres pilots més amb possibilitats matemàtiques d’aconseguir el títol i evitar el segon títol mundial de Márquez, campió de Moto 3 el 2014. El suís Thomas Lüthi és el perseguidor més fiable, a 28 punts. L’australià Brad Binder és a 33 punts, i les possibilitats de Jorge Navarro són remotes perquè és a 43 punts del cerverí. Márquez serà campió si guanya, si és segon i Lüthi no venç i si és tercer i Lüthi no és al davant i Binder no guanya la cursa. Sempre que el català entri al davant dels seus rivals, serà campió del món. Els primers entrenaments van començar la matinada passada i avui al matí –7.10 h– es feien els segons lliures.

En Moto GP, el seu germà Marc, que ja és campió amb 375 punts, té nous al·licients. Amenaça el rècord de punts en una temporada establert per Jorge Lorenzo el 2010 amb 383. Amb 16 podis en 17 curses –11 primers i cinc segons–, està empatat amb Lorenzo, Rossi i Stoner. Tito Rabat (Ducati), per un altre costat, és baixa per una lesió que es va fer en un entrenament abans de viatjar al Japó.

EL PROTAGONISTA

La millor estratègia és sortir a guanyar la cursa de Sepang, posar-hi intensitat des del principi sense perdre el cap
Depenem de nosaltres mateixos. Austràlia va ser dur per les condicions especials, però he patit molt per arribar aquí
Moto 2
1r Àlex Márquez (Kalex) 242
2n Thomas Lüthi (Kalex) 214
3r Brad Binder (KTM) 209
4t Jorge Navarro (Speed Up) 199
14è Xavi Vierge (Kalex) 59
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)