Motociclisme

Marc Márquez signa la victòria i el rècord de punts (420) a Xest

Motociclisme. El pilot cerverí de Moto GP obté el dotzè triomf del curs per davant de Fabio Quartararo i Jack Miller

Marc Márquez (Honda) ha tancat el mundial en el Gran Premi del País Valencià per la porta gran, amb la dotzena victòria en dinou curses de Moto GP. El pilot cerverí, amb el títol de pilots i de marques assegurat, ha rubricat també el d’equips, un campionat que li han servit en safata després de la caiguda del pilot de Ducati Danilo Petrucci. Márquez tanca el campionat amb rècord de punts (420) després de dotze triomfs, sis segons llocs i una sola caiguda a Austin. A Xest, l’han acompanyat en el podi Fabio Quartararo (Yamaha), que ha completat un final de curs espectacular, i Jack Miller (Ducati).

Quartararo (Yamaha) ha marcat el ritme de cursa durant les primeres set voltes. Márquez ja feia un parell de girs que s’havia situat al seu nivell. L’estava estudiant i en la corba número 11 ha atacat per prendre-li un lideratge que ja no ha abandonat fins al final. El jove pilot francès no s’ha donat mai per vençut, però no ha pogut impedir que el català, centèsima a centèsima, li anés esgarrapant temps fins a arribar a la meta amb un avantatge de 1,026 segons. A les portes del podi, s’ha quedat Andrea Dovizioso (Ducati), seguit per Àlex Rins (Suzuki) i Maverick Viñales (Yamaha). Els dos pilots catalans es disputaven la tercera plaça del campionat, que al final ha pogut retenir el pilot de Roses per 6 punts d’avantatge (211 i 205). Aleix Espargaró (Aprilia) ha ocupat el novè lloc, el seu germà Pol (KTM) el desè i Tito Rabat (Avintia), l’onzè. Al seu torn, el mallorquí Jorge Lorenzo (Honda) ha acabat en la zona de punts (13è) en la seva última cursa com a professional.

El francès Johann Zarco (Honda) s’ha salvat d’un accident que podia haver tingut conseqüències tràgiques. Després d’haver caigut i d’esquenes a la pista, la moto d’Iker Lecuona (KTM) li ha impactat pels peus i li ha fet fer una tombarella a l’aire. Per sort, tot ha quedat en un ensurt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)