Fórmula 1

Hamilton tanca el curs amb un triomf per emmarcar

Fórmula 1. El campió del món de Mercedes domina el GP d’Abu Dhabi de punta a punta, al davant de Verstappen i Leclerc

Lewis Hamilton ha guanyat el GP d’Abu Dhabi amb una superioritat incontestable. El campió del món de Mercecedes ha encapçalat totes les voltes des de la posició preferent, i també ha fet la millor volta de la cursa, de manera que ha tancat un curs per emmarcar amb un Grand Chelem, el sisè de la seva carrera i el primer en els últims dos anys (només Jim Clark en va aconseguir més, vuit). Ha estat l’onzena victòria i el dissetè podi del curs del pilot anglès en 21 proves. Lewis ha estat l’únic pilot que ha completat totes les voltes del curs i ha puntuat sempre.

El segon lloc se l’ha endut Max Verstappen (Red Bull), que s’ha imposat en un duel emocionant amb Charles Leclerc. El pilot de Ferrari ha entrat tercer, un resultat que està pendent de confirmació perquè l’estan investigant per una possible infracció amb el combustible abans de començar la cursa.

Des de la cua de la graella, Valtteri Bottas (Mercedes) ha remuntat fins al quart lloc, al davant de Sebastian Vettel i Alex Albon. El pilot alemany de Ferrari ha fet dues aturades a boxs (igual que Leclerc) i no ha avançat el segon pilot de Red Bull fins a l’antepenúltima volta.

El millor dels altres ha estat Sergio Pérez (Racing Point), ja doblat, que ha avançat Lando Norris (McLaren) en l’última volta. Carlos Sainz (McLaren) també ha avançat Nico Hülkenberg (Renault) en l’última volta i, així, ha entrat desè i ha sumat un punt d’or que li ha permès classificar-se sisè en la general del campionat, rere Hamilton, Bottas, Verstappen, Leclerc i Vettel.

Dimarts i dimecres de la setmana entrant, el circuit d’Abu Dhabi serà la seu d’un test dels pneumàtics per al 2020. La pretemporada arrencarà el 19 de febrer, al Circuit de Barcelona-Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)