Fórmula 1

L’Estat declara el GP de F-1 d’interès “excepcional”

Motor. Les empreses col·laboradores obtindran beneficis fiscals però el govern espanyol descarta una inversió directa al Circuit tot i la crisi

El govern de l’Estat ha declarat el Gran Premi de Montmeló de Fórmula 1 del Circuit Barcelona-Catalunya del 14 al 16 d’agost com a “esdeveniment d’excepcional interès públic”, a proposta del ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes. Això permetrà als principals responsables de l’organització, el govern català i el RACC, obtenir beneficis fiscals per a les empreses col·laboradores, un fet que hauria de garantir una major difusió del gran premi. Amb tot, el govern espanyol, a diferència del català, continuarà sense aportar una inversió directa al Circuit que garanteixi no només la supervivència del gran premi aquest 2020 –sense cànon perquè es fa sense públic– sinó també a partir del 2021 amb un acord que s’haurà de renegociar.

Segons el CSD, amb aquesta decisió es vol facilitar l’obtenció de recursos privats després de la crisi ocasionada per la Covid-19.

L’anunci del govern espanyol arriba tot just un dia abans que l’automobilisme espanyol guanyi una segona plaça en el campionat, ja que Renault té previst anunciar avui, segons han publicat diversos mitjans, que Fernando Alonso serà el substitut de Daniel Ricciardo el 2021, temporada en què Carlos Sainz correrà amb Ferrari.

Ferrari avança les actualitzacions

La segona posició de Charles Leclerc en el GP d’Àustria no ha amagat els problemes de Ferrari. L’escuderia ha decidit avançar les actualitzacions del seu SF1000 al GP d’Estíria, també en el circuit austríac aquest cap de setmana. En principi s’havien de presentar en la tercera cita, a Hongria el dia 19 de juliol. Ferrari ha explicat que potser no tindran totes les modificacions a punt i que no podran retallar la diferència amb Mercedes però esperen millorar el seu pas per volta i sobretot les sensacions dels pilots. L’equip vol comprovar sobretot si la direcció escollida en el desenvolupament del cotxe és la correcta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)