Més motor

ÀLEX PALOU

PILOT DE LA INDYCAR

Nedar amb taurons

El ‘rookie’ Palou tuteja els grans amb el tercer lloc al Road America, que, juntament amb el sisè lloc del seu company Ferrucci, és el segon millor resultat de DCR

El darrer podi català el va aconseguir el pilot de Pals Oriol Servià el 2011, amb un segon lloc a Baltimore

El tercer lloc suat i molt celebrat del jove de 23 anys Àlex Palou (Dale Coyne Racing, DCR) diumenge al circuit de Road America, al llac Elkhart (Wisconsin), en la seva temporada de debut entre els monstres de l’Indycar no ha passat desapercebut en els mitjans nord-americans. “Nedar entre taurons” és una de les expressions utilitzades en un article que canta les excel·lències del rookie de Sant Antoni de Vilamajor, que és definit com “el pilot menys conegut”, que va tutejar els més grans d’aquest esport, com el neozelandès Scott Dixon, guanyador de les tres primeres curses i cinc cops campió. La publicació Racer dona una dada significativa que amplifica l’èxit. El tercer lloc del català sortint des del catorzè lloc de la graella i el sisè del seu company Santino Ferrucci –22 anys– en la primera cursa del cap de setmana suposen el segon millor resultat global de dos pilots de l’equip DCR. Palou subratlla la feina dels seus enginyers com una de les claus de les bones curses que va completar, amb un setè lloc en la segona. Eric Cowdin lidera els esforços d’enginyeria de cursa del número 55. Amb tres dècades d’experiència, la combinació mostra un potencial immens i Palou troba velocitat i guanya confiança en cada sortida. “Tinc un bon equip d’enginyers, i Eric, que està molt tranquil, és molt bo per a mi”, analitza el vallesà. “A la qualificació em van entusiasmar perquè vaig cometre un error i em va saber animar. A la carrera tenim una bona comunicació. El segon enginyer, Ross Bunnell, que és jove, també és molt bo. Em sento feliç”, hi afegeix. L’esclat de Palou es va escenificar tot just un dia abans que Oriol Servià, l’altre català que ha corregut la Indycar, fes 46 anys. Servià va assaborir el 2011a Baltimore el darrer podi –segon–dels setze que atresora sumant les denominacions anteriors de la categoria –Champ Car–. El de Pals va guanyar una cursa a Mont-real (2005).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)