Motociclisme

L’inici del mundial de Moto GP

Música a Jerez sense multituds

Vuit mesos després de la mascletada final a Xest, el campionat s’engega a porta tancada en el circuit andalús

El 17 de novembre Marc Márquez tancava en el Gran Premi del País Valencià una temporada per emmarcar. Segellava el vuitè títol mundial, el sisè en Moto GP, amb un nou rècord de punts (420) i rubricant la triple corona, amb el títol de pilots, de marques i per equips. El Tro de Cervera tancava a Xest un nou curs en olor de multituds. Van ser 176.826 espectadors els que van seguir les dues jornades d’entrenaments i el diumenge de cursa al circuit Ricardo Tormo. Aquesta setmana, vuit mesos després, amb quatre mesos de retard obligat, engega el campionat sense públic, marcat per les estrictes mesures de seguretat provocades per la pandèmia del coronavirus. La represa serà al circuit de Jerez - Ángel Nieto, que el curs passat va aplegar 151.513 espectadors.

Fa vuit mesos s’oficialitzava el salt d’Àlex Márquez a Moto GP, al costat del seu germà en l’equip Repsol Honda, després d’haver conquerit el títol de Moto 2. Aquesta setmana s’ha fet públic que el curs vinent el petit de la nissaga, sense haver debutat encara en la categoria reina, continuarà la seva progressió en l’equip satèl·lit de la mateixa marca japonesa (LCR). El seu lloc a Repsol Honda l’ocuparà el granollerí Pol Espargaró, que afronta la seva setena temporada a Moto GP, la quarta en les files de KTM. I és que vuit mesos donen per molt.

L’ajornament de l’inici del mundial ha servit perquè el defensor del títol, Marc Márquez, es recuperés del tot de la seva intervenció a l’espatlla. I ahir ho va confirmar en el primer test a Jerez, marcant el millor registre matinal (1:37.941). En els tests de la tarda, però, i amb temperatures considerablement més altes, es va haver de conformar amb el tercer lloc (1:38.021), rere les Yamaha del rosinc Maverick Viñales (1:37.793) i del francès Fabio Quartararo (1:37.911). Durant la sessió es va haver de desplegar la bandera vermella després que la KTM de Pol Espargaró deixés una reguera d’oli sobre el traçat a conseqüència de la qual van caure Danilo Petrucci (Ducati) i Àlex Márquez (Honda). L’italià va haver de ser atès en el centre mèdic i amb una contractura cervical ja no va poder tornar a pista. Després de més de mitja hora per netejar l’asfalt es va reprendre l’activitat. Rere del trio capdavanter, es va classificar la Suzuki del barceloní Àlex Rins (1:38.317). Si l’ajornament del mundial ha afavorit la recuperació del gran dels Márquez, el temps d’espera ha estat nefast per a Andrea Dovizioso. El triple subcampió del món arriba a la cita encara convalescent de l’operació a la clavícula provocada per una caiguda mentre s’entrenava practicant motocròs. El de Ducati no va poder passar ahir del quinzè lloc (1:38.779).

La represa del mundial sonava ahir a música celestial per al CEO de Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta, un dels homes més feliços al traçat andalús. El dirigent català va destacar les importants mesures de seguretat que s’han posat en pràctica perquè el campionat hagi pogut arrencar i la col·laboració de tots els estaments implicats, des de la FIM, les marques, els equips, els pilots i els responsables dels circuits. “La música dels motors de quatre temps ens fa tornar a la realitat i fer el que més ens agrada; organitzar curses”, va sentenciar Ezpeleta a les portes d’un mundial que serà un homenatge continu als afectats per la Covid-19 i a tots els que lluiten per posar fi a aquesta pandèmia.

Tests oficials
Aquestes sessions es van organitzar ahir perquè els pilots vagin recuperant les sensacions després de tants mesos sense competir. A partir de divendres, ja es faran els entrenaments oficials habituals. Els més ràpids de Moto GP en la classificació combinada de totes dues tandes d’ahir van ser: Maverick Viñales (1:37.793), Fabio Quartararo (1:37.911), Marc Márquez (1:38.021) i Àlex Rins (1:38.317)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)