Motociclisme

Marc Márquez, amb permís mèdic per córrer aquesta setmana a Jerez

Motor. Aquest matí ha volat al circuit andalús i ha superat la prova d’aptitud

Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) té l’autorització dels responsables mèdics del MotoGP per competir aquest cap de setmana en el Gran Premi d’Andalusia de Moto GP. El vuit cops campió del món ha volat aquest matí de Barcelona –on dimarts els van operar d’una fractura a l’húmer del braç dret– fins a Jerez per passar l’examen mèdic preceptiu abans de tornar a córrer –també ho han fet Àlex Rins i Cal Crutchlow– amb el mateix resultat per als tres pilots: aptes.

Xavier Mir, el traumatòleg que el va operar, no s’havia volgut pronunciar abans però havia donat a entendre que ho veia precipitat. De fet, els responsables mèdics del mundial de motociclisme van anunciar que no serien tan transigents com en temps passats a partir de l’episodi de Jorge Lorenzo a Assen (2013), que es va fracturar la clavícula un divendres, va anar a Barcelona, es va operar i va córrer la cursa diumenge. No és tan precipitat el cas de Márquez, però de la cirurgia fa només 48 hores...

En tot cas, Márquez haurà de decidir si fa una prova demà divendres en les sessions lliures –no li caldria, la posada a punt està feta des de la setmana passada i era bona, com es va veure en cursa– o es reserva per a la qualificació de dissabte. Tot el que sigui fer un temps dintre del 107% de la millor volta li permetrà disputar la cursa de diumenge i, si l’aguanta, probablement sumar un grapat de punts.

Márquez va ser operat dimarts del trencament en el terç mitjà de l’húmer del braç dret després de la forta caiguda en el Gran Premi d’Espanya. Se li va fixar una placa amb deu cargols. Per sort, no tenia el nervi afectat i això l’ha estimulat a forçar la reaparició. El seu director esportiu, Alberto Puig, havia anunciat després de l’operació que la recuperació del pilot li impediria probablement tornar a córrer abans del Gran Premi de la República Txeca (9 d’agost). Era un criteri de mínima prudència, però amb Marc Márquez res es pot donar per fet

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)