Motociclisme

Brno obre un nou escenari

Motor. Sense Marc Márquez, Fabio Quartararo i Maverick Viñales són ara per ara els candidats més ferms en la pugna pel mundial de Moto GP

L’absència de Marc Márquez (Repsol Honda), que dilluns es va haver de sotmetre a una segona intervenció a l’húmer i que segons algunes informacions es podria perdre les tres curses del mes d’agost, obre un nou escenari en el mundial de Moto GP, que avui aterra al circuit de Brno, a la República Txeca. El prodigi francès Fabio Quartararo, líder amb 50 punts, i el rosinc Maverick Viñales, segon amb 40, són ara per ara els candidats més ferms a lluitar pel ceptre mundial.

Quartararo, de només 21 anys, és ara el pilot de moda de Moto GP, però no pensa que la baixa de l’actual campió canviï la situació. “Lògicament, en Marc és un pilot hipercompetitiu, però per a nosaltres el campionat és el mateix hi sigui ell o no. És un esport de risc i tots lluitem pel mateix. Vaig cursa a cursa, i penso que seria una errada a hores d’ara pensar en el campionat”, ressalta. Viñales, que ja hagut de fer servir els cinc motors disponibles per a tota la temporada, no es mostra preocupat pels problemes tècnics de la seva Yamaha: “La moto té altres punts forts, i estic tranquil perquè confio plenament en l’equip. A més, Brno és un dels meus circuits preferits.” En aquesta segona sèrie de curses del campionat també s’haurà de tenir molt en compte Andrea Dovizioso (Ducati), que, tot i l’operació a la clavícula tres setmanes abans de l’inici del mundial, ja ocupa el tercer lloc de la classificació. “A Brno podem tenir encara més llum de la que ens falta i trobar la solució als problemes que tinc en les frenades, abans d’entrar als revolts”, diu el pilot italià, que ha estat subcampió del món en les tres últimes edicions del campionat.

ELS PROTAGONISTES

En Marc és un pilot hipercompetitiu, però per a nosaltres el campionat és el mateix
Fabio Quartararo
(petronas Yamaha SRT)
Sempre és millor que hi siguin tots, a la graella, tot i que en Marc sigui un rival molt difícil de batre
Maverick Viñales
(yamaha moto gp)

“Es va lesionar per un accident domèstic”

El director esportiu de l’equip Honda HRC Albert Puig ha revelat que la nova lesió a l’húmer de Marc Márquez va ser a conseqüència “d’un mal gest domèstic a casa, obrint una finestra, i després es va comprovar que s’havia trencat la placa”. Puig defensa que Márquez intentés competir a Jerez i que en tot moment es van seguir les recomanacions mèdiques. “La vida dona moltes voltes i lògicament des del punt de vista matemàtic el mundial és molt més difícil, però ara l’objectiu és que es recuperi. El campionat està més interessant perquè pilots que abans no tenien possibilitats ara sí que les tenen”, sosté.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)