Fórmula 1

La FIA penalitza Racing Point amb 15 punts

Motor. Fórmula 1.

L’escuderia Racing Point de Fórmula 1 haurà d’afrontar una multa de 400.000 euros i una penalització de 15 punts en el mundial de constructors per utilitzar conductes de ventilació similars als del monoplaça de la temporada 2019 de l’escuderia Mercedes. La decisió, motivada per una protesta de l’equip Renault contra els monoplaces conduïts pel mexicà Sergio Pérez i el canadenc Lance Stroll durant els Grans Premis d’Estiria, Hongria i Gran Bretanya, ha estat confirmada avui a la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA) .

Segons els jutges de la FIA, Renault va denunciar després del Gran Premi d’Estíria del juliol passat que el xassís del monoplaça d’aquesta temporada de Racing Point tenia uns conductes de ventilació “gairebé idèntics” als que va utilitzar Mercedes a la temporada 2019, i que aquests components formen part dels anomenats “elements que es llisten” que han de ser dissenyats per cada escuderia.

En un llarg document que examina els fets, els arguments de Renault i les respostes a aquests per part de Racing Point, els jutges de la FIA determinen finalment que “el principal responsable dels dissenys va ser Mercedes, no Racing Point”.

“Racing Point no va dissenyar els RBDS (conductes de ventilació del darrere) utilitzats en el seu monoplaça de 2020 i requerits, per tant la protesta està ben fundada”, conclouen els jutges de la FIA en el punt 12 de les seves conclusions. Els jutges consideren que aquests components compleixen amb les regles tècniques i els enginyers de Racing Point no poden prescindir l’avantatge obtingut amb aquests components de Mercedes, de manera que la sanció imposada pretén penalitzar “l’avantatge potencial” que puguin haver obtingut.

No obstant això, per als jutges es tracta d’un incompliment del reglament esportiu i no d’el reglament tècnic, pel que consideren que no cal contemplar la desqualificació, el que seria normal en cas que no es complís el reglament tècnic. Racing Point era fins ara el cinquè equip del mundial de constructors amb 42 punts, deu més que Renault, que en té 32, amb la qual cosa la sanció hauria de deixar-lo amb 27 punts i en sisena posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)