Motociclisme

Sorpresa en MotoGP: Zarco fa la posició preferent

Motor. El francès supera el seu compatriota Quartararo en el GP de la República Txeca; la segona línia és catalana, amb Aleix Espargaró quart, Viñales cinquè i Pol Espargaró sisè

Johann Zarco (Ducati) va donar la gran sorpresa en MotoGP i sortirà des de la primera posició de la graella en el GP de la República Txeca. El francès va fer un gran temps d’1:55.687 amb una de les poques motos de l’any passat que estan competint. Johann Zarco va aconseguir el seu millor registre en la segona volta de la segona tanda de la Q2, i va superar el líder del mundial de la categoria reina, Fabio Quartararo (Yamaha), que es va quedar amb 1:55.990. El francès, que havia fet les dues poles en els dos primers grans premis de la temporada, va buscar el primer lloc en la seva darrera volta amb el temps finalitzat, però va caure sense conseqüències. Fabio Quartararo, com també altres pilots durant tot el cap de setmana es va queixar de l’estat de l’asfalt després de la sessió de qualificació: “No sabem si estem rodant en una pista de velocitat o de motocròs, així que suposo que deu haver estat un sot en el qual he anat massa al límit.”

Primer cop a la Q2

La segona línia de la graella de moto GP és completament catalana. El millor va ser Aleix Espargaró, que sortirà des d’una gran quarta plaça (1:56.074), la millor qualificació amb Aprilia. El granollerí no havia pogut portar la seva Aprilia a cap Q2 en els dos grans premis anteriors, però en el circuit de Brno ho va aconseguir i s’ha situat quart. Just al seu darrere hi haurà el rosinc Maverick Viñales (Yamaha) que només va poder realitzar el cinquè millor registre de la Q2 (1:56.131), fet que no el preocupa de cara a la cursa. Pol Espargaró (KTM) sortirà des de la sisena posició (1:56.142). El granollerí va marcar un registre millor que l’hauria situat segon, però era amb bandera groga a la pista i li van anul·lar el temps. Àlex Rins (Suzuki) ocuparà l’onzena posició en la graella (1:56.571). El barceloní va disputar la Q1, va ser el millor amb un temps d’1:56.230 i es va classificar per disputar la Q2, on no va poder millorar el seu registre ni la seva posició.

En la Q1 Tito Rabat (Ducati) es va quedar amb 1:56.695, i Àlex Márquez (Honda) que va marcar un temps d’1:57.606 i sortirà des de l’última posició de la graella. El cerverí va acabar al darrere del seu company d’equip, l’alemany Stefan Bradl (1:57.573), el pilot provador, que ocupa el lloc de Marc Márquez, absent per lesió, en aquest GP de la República Txeca, i també ho farà en els següents fins que el campió mundial pugui competir.

EL PROTAGONISTA

No m’ho puc creure, però ha estat fantàstic. Tinc millors sensacions, però no pensava que fos per fer la ‘pole’
Johann Zarco

Alcoba sortirà sisè i Arenas setè en Moto3

El tortosí Jeremy Alcoba (Honda) sortirà des de la sisena posició, la segona fila de la graella, (2:08.864) i el gironí Albert Arenas (KTM) des de la setena (2:08.969) en Moto3. La posició preferent l’ha aconseguit per primera vegada en la seva carrera el madrileny Raúl Fernández (KTM), de 19 anys, amb 2:08.372. Després de fer els seus temps la majoria de pilots, entre els líder del mundial Albert Arenas, va entrar a box per fer el canvi de rodes i buscar un nou registre, però van calcular malament i els van faltar uns segons per passar per meta abans que finalitzés el temps de la Q2. En Moto2 Xavi Vierge (Kalex) ocuparà la dotzena posició (2:02.500), mentre que Edgar Pons (Kalex) va disputar la Q2 i només va fer el 27è registre (2:03.057).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)