Motociclisme

Les KTM volen consolidar els bons resultats a casa

Motor. El mundial de MotoGP disputa dues cuses consecutives al Red Bull Ring d’Àustria. Quartararo i Viñales intentaran reaccionar

Després de la gran victòria al circuit de Brno, KTM arriba a casa i disputarà els dos pròxims gran premis molt a prop de la seva fàbrica, al circuit Red Bull de Spielberg, el GP d’Àustria i el GP d’Estíria. La firma austríaca vol consolidar els bons resultats i espera que el sud-africà Brad Binder, que va guanyar en el GP de la República Txeca, torni a estar al davant, i estigui acompanyat pel català Pol Espargaró, que va topar amb el francès Johann Zarco (Ducati) a Brno i va anar a terra quan estava en posicions de podi.

Les KTM han fet tests privats al circuit de Spielberg, i això hauria de ser un altre punt a favor seu. Les dades però, diuen que des que el GP d’Àustria es disputa en aquest circuit, l’any 2016, sempre han guanyat les Ducati. L’italià Andrea Dovizioso, quart en el mundial, i Johann Zarco, que va ser tercer amb una Ducati satèl·lit a Brno, podrien estar lluitant pel podi. També s’espera la reacció dels dos pilots que encapçalen la general, el francès Fabio Quartararo (Yamaha) i el rosinc Maverick Viñales (Yamaha), que van tenir problemes a Brno i no van poder lluitar per la victòria ni pel podi. Tots dos van desaprofitar l’oportunitat de sumar força punts davant l’absència del cerverí Marc Márquez (Honda), al circuit de Brno. En el GP d’Àustria el campió mundial tampoc estarà a la pista i tindran una nova ocasió d’estar al davant i ampliar el seu avantatge. Amb la nova absència de Marc Márquez, les possibilitats d’Honda se centren en les motos satèl·lit del japonès Takaaki Nakagami, que es mostra irregular però és vuitè –primera Honda– en la classificació del mundial, i del britànic Carl Crutchlow, que encara arrossega problemes físics. Les motos oficials estan lluny, Àlex Márquez continua adaptant-se i va puntuant, i el substitut del campió mundial, l’alemany Stefan Bradl, fa poc que hi és.

Domini de Bastianini

En Moto2 l’italià Enea Bastianini (Kalex) ha dominat les dues darreres proves i ha aconseguit dues victòries consecutives. La darrera al circuit de Brno l’ha situat com a líder de la categoria. El seu compatriota Luca Marini (Kalex), el japonès Tetsuta Nagashima (Kalex) i el britànic Sam Lowes (Kalex) semblen els seus rivals més directes, però a tots ells els falta una mica més de solidesa i regularitat.

CIRCUIT DUCATI

Des que el GP d’Àustria es disputa en aquest circuit (2016) ha guanyat Ducati

Arenas, i la regularitat en Moto 3

El gironí Albert Arenas (KTM) va passar amb una gran nota el GP de la República Txeca, on, lesionat al turmell esquerre, va assolir una meritòria segona posició en Moto3. Aquest cap se setmana a Àustria afrontarà la cursa més recuperat, tot i que encara amb molèsties, i buscarà un altre bon resultat que mantingui la seva regularitat i el lideratge de la categoria. Albert Arenas, a banda de la caiguda en què es va lesionar, ha guanyat dues proves i ha estat segon en l’altra. Els quatre primers de la general han deixat de puntuar en una cursa i el gironí és el que ha estat més cops al davant. Moto3 és molt igualada i les places de podi són molt disputades, i hi ha molts aspirants. Un pot ser el tortosí Jeremy Alcoba (Honda), que està fent bones curses darrere els millors i que en qualsevol moment pot estar al davant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)