Fórmula 1

Control de Hamilton

El britànic no deixa cap possibilitat per a la sorpresa, domina la qualificació i ja acumula 92 posicions preferents en la fórmula 1

Bottas ocupa la segona posició a 59 mil·lèsimes

El domini i el control de Lewis Hamilton i el seu Mercedes en la qualificació del Gran Premi de fórmula 1 del circuit de Barcelona-Catalunya han estat complets i no ha deixat cap possibilitat per a la sorpresa. El britànic ha fet la posició preferent i sortirà per 92a vegada primer en una cursa i per cinquena ho farà al circuit català. En aquesta temporada el líder del mundial ha fet la pole en quatre ocasions, de les sis que ha disputat. En els altres dos Grans Premis ha sortit des del segon lloc.

Lewis Hamilton ha fet el millor temps tant en els tercers entrenaments lliures del matí com en la Q1, la Q2 i en la definitiva Q3 que ha decidit el primer lloc. En la primera sortida a pista de la Q3, el britànic ha marcat un temps d’1:15.584 i ha superat per 59 mil·lèsimes el temps del seu company d’equip, Valtteri Bottas, que tenia el millor registre amb 1:15.643. En el segon intent de volta ràpida, en els darrers minuts el finès ha intentat superar aquests registres, però cap dels dos ha millorat els seus temps, i per cinquena vegada en la temporada han fet el doblet en la qualificació.

Verstappen, tercer

Max Verstappen (Red Bull) ha fet el tercer millor temps amb 1:16.292 i ha acabat a més de 7 dècimes de la posició preferent. El neerlandès, que va guanyar l’última cursa disputada al circuit de Silverstone, té clar que en la qualificació el seu Red Bull està un esglaó per sota dels Mercedes i només espera poder estar més a prop en la cursa. Carlos Sainz ha acabat en el setè millor temps amb 1:17.044, darrere dels dos Mercedes, els dos Red Bull i els dos Racing Point. El madrileny ha acabat just al davant del seu company d’equip, el britànic Lando Norris (1:17.084), a qui ha superat per 40 mil·lèsimes. Carlos Sainz, que havia tingut problemes d’escalfament al motor en el darrer Gran Premi i els primers entrenaments, l’ha canviat abans de la tercera sessió d’entrenaments lliures i ha millorat el rendiment. El canvi de motor no li ha comportat cap sanció. Per segon Gran Premi consecutiu, Sebastian Vettel (Ferrari) s’ha quedat en la Q2, i sortirà des de l’onzena posició. L’alemany estava fora de la Q3 i en la seva última volta ha fet 1:17:168 i s’ha situat desè. Darrere seu, però, el francès Pierre Gasly (Alpha Tauri) ha millorat molt el seu temps, l’ha superat, i Sebastian Vettel ha baixat a l’onzena plaça i ha quedat fora de la Q3 per només 2 mil·lèsimes.

La calor i els pneumàtics

Diversos pilots, entre ells el campió mundial Lewis Hamilton, han posat de manifest després de la qualificació la forta calor que està fent a Catalunya. Consideren que la calor serà un dels factors a tenir en compte durant la cursa, ja que això els obligarà a tenir un desgast físic superior i per això serà molt dura. El madrileny Carlos Sainz ha afirmat: “Potser és una de les curses físicament més dures de la història d’aquest esport per la calor que fa a Barcelona. El circuit és molt físic. El pilot patirà.”

A banda d’afectar els pilots, la calor també ho farà als pneumàtics, que ràpidament pugen de temperatura i no treballen en condicions. El mateix Lewis Hamilton ha indicat: “Amb tanta calor has d’anar amb compte a l’hora de donar gas per no sobreescalfar els pneumàtics.” S’ha pogut comprovar en la qualificació: si anaves molt ràpid en el primer sector, quan arribaves al final ja no tenies pneumàtics.

1r Lewis Hamilton (Mercedes) 1:15.584 2n Valtteri Bottas (Mercedes) 1:15.643 3r Max Verstappen (Red Bull) 1:16.292 4t Sergio Pérez (Racing Point) 1:16.482Lance Stroll (Racing Point) 1:16.589Alexander Albon (Red Bull) 1:17.029Carlos Sainz (McLaren) 1:17.044Lando Norris (McLaren) 1:17.084Charles Leclerc (Ferrari) 1:17.087 10è Pierre Gasly (Alpha Tauri) 1:17.136 11è Sebastian Vettel (Ferrari) 1:17.168 12è Daniil Kvyat (Alpha Tauri) 1:17.192 13è Daniel Ricciardo (Renault) 1:17.198 14è Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) 1:17.386 15è Esteban Ocon (Renault) 1:17.567 16è Kevin Magnussen (Haas) 1:17.908 17è Romain Grosjean (Haas) 1:18.089 18è George Russell (Williams) 1:18.099 19è Nicholas Latifi (Williams) 1:18.532 20è Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) 1:18.697 (*) Perd cinc posicions per haver canviat la caixa de canvis.

ELS PROTAGONISTES

Mai havíem estat a Barcelona amb tanta calor. Físicament és complicat i dur. El circuit t’exigeix molt en l’àmbit físic
Lewis Hamilton
El tercer lloc és el màxim que podia fer. Esperem estar més a prop en la cursa. M’he sentit bé al cotxe
Max Verstappen

Pérez, quart després del coronavirus

Des de la quarta posició de la graella sortirà Sergio Pérez (Racing Point) en el seu retorn als circuits després d’estar 15 dies allunyat de les pistes pel coronavirus. El mexicà ha fet un temps d’1:16.482 i s’ha quedat a menys de 9 dècimes (0.898) de la posició preferent de Lewis Hamilton. El Checo s’ha perdut els dos darrers Grans Premis que s’han disputat al circuit de Silverstone, a la Gran Bretanya. Sergio Pérez ha mostrat que està en un bon moment de forma i sempre ha estat entre els vuit millors temps en els entrenaments. En la qualificació el mexicà ha mostrat de què és capaç i s’ha situat en la segona línia de la graella.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)