Ral·lis

Nani Roma liderarà el projecte ambiciós de BRX al Dakar 2021

Motor.

El català de 48 anys Nani Roma disputarà l’edició 2021 del Ral·li Dakar amb l’escuderia Bahrain Raid Xtreme (BRX) en qualitat de primer pilot. El de Folgueroles ja ha guanyat el Ral·li Dakar tant en motos com en cotxes després d’haver competit en 24 edicions del Ral·li Dakar i no haver-se’n perdut cap des del 1996. Va competir durant els nou primers anys amb moto, aconseguint la victòria com a primer català de la història el 2004, abans de canviar de disciplina per competir en cotxes, aconseguint la seva segona victòria el 2014. Roma és un dels tres únics pilots que han guanyat el Dakar sobre dues i quatre rodes i es va unir a l’equip del fabricant alemany Borgward en la passada edició. En el passat, havia competit al Dakar amb Mini.

Amb l’experiència combinada de Roma i BRX (aliança d’empreses formada per Mumtalakat, el Sovereign Wealth Fund de Bahrain i Prodrive, l’empresa britànica líder en el món de l’automobilisme) aspiren al títol del Ral·li Dakar el 2021. “L’ambició de tots els que formem part de BRX és molt il·lusionant i estic desitjant emprendre aquest viatge amb l’equip i dirigir aquesta experiència per guanyar el Ral·li Dakar. És una oportunitat que no podia deixar escapar”, explica a la nota de premsa Nani Roma.

Com a fundador i president de Prodrive, David Richards ha guanyat sis títols del campionat mundial de ral·lis i cinc victòries a Le Mans; a més, té experiència liderant reeixits equips de F1, però el Ral·li Dakar és l’espina que encara li queda.

Així, David Richards, director de l’equip de BRX, ha comentat que “Nani és un dels pilots del Dakar amb més experiència, que ha competit en el ral·li en 24 ocasions i ha aconseguit victòries indiscutibles tant en moto com en cotxe i ja ha treballat en estreta col·laboració amb els enginyers de Prodrive, proporcionant els seus inestimables punts de vista i, en els pròxims mesos, realitzarà milers de quilòmetres de proves a Europa i Orient Mitjà”.

Roma conduirà el cotxe T1 del Ral·li Dakar a mida de BRX, un cotxe amb tracció a les quatre rodes, propulsat per un motor V6 de gasolina amb turbo alimentació de 3,5 litres. Prodrive porta treballant en el disseny de l’cotxe i el motor des de mitjans de 2019 i s’espera que presenti el primer prototip a l’octubre de 2020.

.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)