Motociclisme

Aprofitar que corren a casa

Motor. Els pilots catalans de les tres categories del mundial volen fer-ho bé en el GP de Catalunya, tot i que no hi haurà públic. Viñales arriba en forma després del seu triomf en Moto GP i Arenas defensarà el lideratge en Moto 3

Els pilots catalans de les tres categories del mundial intentaran aprofitar que corren a casa, en el GP de Catalunya que comença demà al Circuit de Barcelona-Catalunya, que coneixen molt bé, per fer un pas endavant en les seves aspiracions en el campionat. Demà començaran els entrenaments lliures i diumenge es disputaran les curses de Moto 3, Moto 2 i Moto GP, sense públic a les graderies i amb totes les mesures sanitàries per als pilots i els equips.

En Moto GP Maverick Viñales (Yamaha) arriba a Montmeló en plena forma i amb moltes ganes després de la seva victòria en el darrer GP de l’Emília-Romanya. El rosinc s’ha situat a un sol punt del lideratge del mundial, que ocupa l’italià Andrea Dovizioso (Ducati) amb 84 punts. La general s’ha ajustat molt, amb quatre pilots en només quatre punts de diferència. El francès Fabio Quartararo (Yamaha) també en té 83, com Maverick Viñales, i el mallorquí Joan Mir (Suzuki) en suma 80. La cursa catalana es preveu molt interessant i disputada per veure si algun pilot es pot distanciar o es manté la igualtat a la pista i al capdavant de la taula.

Una mica més allunyat dels primers llocs de la general, desè, però amb la moral alta per la seva tercera plaça en l’última prova, el granollerí Pol Espargaró (KTM) torna a aspirar a pujar al podi. “Arribem a Barcelona de la millor manera, veurem com va el campionat, perquè després sabem que les coses poden ser millors per a nosaltres”, ha afirmat Pol Espargaró. El cerverí Àlex Márquez (Honda) va aconseguir el seu millor resultat la setmana passada, amb una setena plaça, i vol continuar la millora. “Estic content amb el progrés que hem aconseguit i tinc moltes ganes de pilotar a Catalunya amb la Repsol Honda”, ha comentat Àlex Márquez. El barceloní Àlex Rins (Suzuki) intentarà tornar a estar entre els millors en el circuit català, mentre que el granollerí Aleix Espargaró (Aprilia) i el barceloní Tito Rabat (Ducati) tenen ganes de finalitzar la cursa i fer-ho bé, després de no poder acabar el darrer gran premi.

Curt avantatge

Albert Arenas (KTM) arriba al circuit català com a líder de Moto 3 però amb un mínim avantatge de només dos punts sobre el japonès Ai Ogura (Honda). El gironí és l’únic pilot de la categoria que ha aconseguit repetir victòria, amb tres, però en els tres darrers grans premis no ha pujat al podi, amb un quart lloc, una caiguda i una cinquena plaça. Albert Arenas ha manifestat que arriba al Circuit amb molta il·lusió i ha explicat: “Tanquem dos capítols a Misano amb final feliç i contents amb les sensacions amb la moto. Em sento fort de nou i això és l’important.” El tortosí Jeremy Alcoba (Honda) va estar a punt de pujar al podi fa quinze dies –va ser quart– i vol tornar a lluitar amb els millors.

En Moto 2 Xavi Vierge (Kalex), que acaba de renovar pel Petronas Sprinta Racing, arriba en un bon moment tot i la caiguda en el darrer gran premi quan lluitava per pujar al podi. El barceloní és setè del mundial. El segon català de la categoria és el barceloní Edgar Pons (Kalex), que encara no ha puntuat i ho tornarà a intentar. En aquesta categoria Jorge Martín (Kalex), que s’ha perdut els dos últims grans premis per un positiu en Covid-19, podrà tornar a competir ja que ha donat negatiu.

Una hora més tard de l’habitual

Les curses del GP de Catalunya es disputaran una hora més tard del que és habitual en el mundial. Els escalfaments de les tres categories també s’iniciaran més tard, i la primera cursa, la de Moto 3, no començarà fins a les 12 h. La sortida de la categoria de Moto 2 està prevista per a les 13.20 h, mentre que la prova reina de Moto GP començarà a les 15 h, una hora més tard de l’horari normal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)