Motociclisme

Morbidelli s’estrena

Motor. L’italià fa la seva primera posició preferent en MotoGP en el GP de Catalunya, mentre que Viñales sortirà des de la cinquena plaça. Arenas fa el quart millor temps en Moto3

Franco Morbidelli (Yamaha) va aconseguir la seva primera posició preferent en MotoGP en la qualificació del GP de Catalunya. L’italià va fer un gran temps d’1:38.798, a només una dècima del rècord del circuit de Barcelona-Catalunya. En la primera línia de la graella de sortida estarà acompanyat per dues Yamaha més, la del seu company d’equip, el francès Fabio Quartararo, que va ocupar la segona posició amb 1:39.008, i la de l’italià Valentino Rossi, que va marcar el tercer millor registre amb 1:39.129.

Maverick Viñales (Yamaha) no va poder repetir la primera posició de la graella que va aconseguir en els dos darrers grans premis i sortirà en la segona línia, des de la cinquena posició. L’empordanès va fer un registre d’1:39.371 i es va quedar una mica lluny de la pole. Pol Espargaró (KTM) va ocupar la setena plaça amb un registre d’1:39.495, mentre que el líder del mundial, l’italià Andrea Dovizioso (Ducati), va haver de disputar la Q1, no la va aconseguir superar, i sortirà des del dissetè lloc (1:40.109).

El líder del mundial de Moto3, el gironí Albert Arenas (KTM), sortirà des d’una bona quarta posició, després de passar per la Q1 pels mals temps en els entrenaments lliures, i fer una bona Q2, en què va establir un temps d’1:48.390. El millor registre va ser per a l’italià Tony Arbolino (Honda), que va aconseguir la seva primera posició preferent de la temporada amb 1:47.762, nou rècord de la pista. El tortosí Jeremy Alcoba (Honda) ocuparà la catorzena plaça en la sortida (1:48.969). En Moto2 l’italià Luca Marini (Kalex), líder del mundial, va repetir la posició preferent de l’últim gran premi i amb 1:43.355 va batre el rècord de la pista. Xavi Vierge (Kalex) va ser el millor català i sortirà novè (1:43.871).

Tremosa, substitut de Teixidor

El Departament d’Empresa i Coneixement ha emès un comunicat en què el conseller Ramon Tremosa agraeix la tasca de Maria Teixidor com a presidenta de Circuits de Catalunya SL, i en lamenta la dimissió. Alhora, revela que Tremosa serà el seu substitut. “El Departament d’Empresa i Coneixement proposarà el proper dimarts el nomenament del conseller Tremosa com a president de l’empresa que gestiona el Circuit de Barcelona-Catalunya. Aquesta fórmula de gestió ja s’havia emprat fins al 2011, quan l’aleshores vicepresident de la Generalitat Josep-Lluís Carod-Rovira va cedir el càrrec a Vicenç Aguilera.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)