Fórmula 1

Valtteri Bottas segella a Sotxi el segon triomf del curs

Motor. Hamilton, sancionat amb 10 segons per direcció de cursa, no ha pogut passar del tercer lloc per darrera de Verstappen, que ha estat segon

El finès Valtteri Bottas (Mercedes) ha certificat la seva segona victòria de la temporada en el Gran Premi de Rússia, en què el seu company d’equip i líder del mundial Lewis Hamilton s’ha vist molt perjudicat per una sanció de 10 segons i no ha pogut passar de la tercera plaça. Entremig dels dos Mercedes, s’ha col·locat el neerlandès Max Verstappen (Red BullI), que en cap cas ha pogut discutir-li el triomf al pilot escandinau, que ha completat una gran cursa. En la general del mundial, Hamilton continua líder amb 205 punts, seguit per Bottas (161), que ha sumat un punt més per la volta ràpida, i Verstappen (128). Per darrera dels tres dominadors del campionat, s’han classificat Sergio Pérez (Racing Point), Daniel Ricciardo (Renault) i Charles Leclerc, que ha segellat un bon sisè lloc per a Ferrari.

Tot i que Bottas l’ha arribat a superar momentàniament, Hamilton ha conservat la primera plaça en la primera volta al traçat rus. Verstappen ha arrencat malament i ha vist com Bottas li pispava la segona posició. En tot cas, la topada de Carlos Sainz i posteriorment de Lance Stroll amb les proteccions del circuit els han deixat fora de cursa i han provocat que sortís el cotxe de seguretat. En la represa de la prova, el pilot britànic ha estat capaç de mantenir les diferències respecte al seus grans rivals. Hamilton havia salvat els primers paranys del gran premi, però vindrien més contratemps. Des de direcció de cursa li han comunicat una sanció de 10 segons abans de fer la seva primera parada per fer dues pràctiques de sortida fora de la zona que tenia assignada. La sanció ha estat determinant. Amb pneumàtics tous, el líder del mundial ha fet el canvi en la setzena volta per posar els durs fins al final. Hamilton es reincorporava a la cursa en onzè lloc i a 35 segons del lideratge. Mentrestant, Bottas veia el camí aplanat cap a la seva segona victòria de la temporada. A ritme de volta ràpida, entre quatre i cinc dècimes més ràpid que Verstappen, anava obrint forat respecte el seu rival. El pilot finès ha esperat que el de Red Bull entrés a canviar els pneumàtics en la volta 26 (de 53) i ho ha fet tot seguit per continuar al capdavant de cursa. Després que tots els pilots hagin passat per box, Hamilton s’ha mantingut tercer, gestionant els pneumàtics, però a més de 20 segons del seu company d’equip, i a 10 de Verstappen, ja no ha tingut ni temps ni capacitat per poder atacar les dues primeres places.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)