Motociclisme

Arenas cau i Ogura és líder

Moto 3. El gironí va per terra en una mala maniobra de McPhee i el sud-africà Binder estrena el seu palmarès de victòries

Albert Arenas (KTM) tenia una oportunitat d’or per marcar distàncies en el mundial de Moto 3 perquè els seus rivals, sobretot Ai Ogura (Honda), sortien molt enrere en la graella, però tot se’n va anar en orris en la quarta volta al quart revolt del Circuit de Barcelona-Catalunya. El gironí havia liderat la cursa en el segon gir però en el següent pas per meta va perdre cinc llocs de cop i quan es dirigia un altre cop cap al primer lloc McPhee (Honda), tercer en el mundial, es va obrir inesperadament i el va enviar a l’asfalt. Arenas es va aixecar indignat amb el britànic i li va dir de tot. McPhee, finalment, es va dirigir al box del català per demanar-li disculpes.

L’accident va costar a Arenas el lideratge en el mundial. Ogura, sense fer soroll, com sempre, va remuntar del vint-i-quatrè a l’onzè lloc i ara avantatja de vuit punts (122-119) el gironí, que va sumar el tercer 0 del campionat.

Arenas es va veure involucrat en una caiguda en el revolt 4 del Circuit per tercer any seguit. El 2018 ell mateix va fer caure dos pilots i l’any passat ja el van fer caure.

Després de la caiguda d’Arenas, la cursa, com totes les de la categoria, va tenir constants alternances. Finalment, un dels pilots més agressius del campionat, el sud-africà Darryn Binder (KTM), va assolir el seu primer triomf deixant enrere abans de la recta final Tony Arbolino i Dennis Foggia (Honda).