Motociclisme

Doblet català a Alcanyís amb triomf de Rins i segon lloc de Márquez

GP de l'Aragó.

El barceloní Àlex Rins (Suzuki) ha fet una cursa excepcional sortint des de la quarta fila de la graella de sortida i ha guanyat la cursa de Moto GP del Gran Premi d’Aragó al circuit de Motorland d’Alcanyís, el tercer triomf de la seva trajectòria i el seu desè podi. La cursa ha confirmat el rellançament d’Àlex Márquez (Honda), que ha repetit el segon lloc de Le Mans sortint també de la quarta fila. El podi l’ha completat el mallorquí Joan Mir (Suzuki), que ha aprofitat el defalliment del francès Fabio Quartararo (Yamaha), que tenia la posició preferent i ha acabat en la 18a posició, i és el nou líder del mundial.

Viñales ha sortit molt bé i s’ha situat primer per davant de Quartararo, segon, mentre que Rins, que partia del desè lloc, ha fet una gran maniobra i s’ha col·locat quart. També s’hi ha lluït Àlex Márquez , vuitè en els primers compassos després d’haver sortit onzè. El rosinc ha agafat set dècimes de marge sobre el francès a 20 voltes del final però en el gir següent Rins ha avançat el líder del mundial i s’ha posat segon disposat a atrapar Viñales. Mentre, Mir ha fet un cop de puny i ha remuntat fins al tercer lloc, Márquez s’ha enlairat al quart lloc i Rins s’ha erigit en l’amo provisional de la cursa a 15 voltes del final. Quartararo queia fins al sisè lloc i tot just acabava d’iniciar el descens, en el marc d’una cursa molt oberta i apassionant dominada per tres catalans i un mallorquí, Mir, segon en el mundial i que començava a ser-ne líder virtual. Rins ha obert un forat de mes d’un segon. Mir i Márquez, cada cop més ràpids, rivalitzaven pel segon lloc i Viñales quedava relegat provisionalment al quart lloc a 9 voltes del final. S’ha acabat despenjant de la lluita per la victòria. Márquez, molt ambiciós, ha avançat Mir amb determinació, li ha tret uns metres i li ha agafat l’aspiració a Rins. Faltaven cinc voltes. Mir, que ja era líder del mundial, ha quedat despenjat. El cerverí ha provat de posar-li la roda a Rins, però ha estat a punt de caure i s’ha hagut de conformar perquè, certament, el de Suzuki ha completat una cursa perfecta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)