Fórmula 1

Bottas torna a ser el més ràpid

Fórmula 1. Fa la seva quarta posició preferent de l’any en el circuit d’Imola i supera Hamilton per una dècima

Valtteri Bottas (Mercedes) sortirà des de la posició preferent en el GP de l’Emília-Romanya després de superar en la qualificació el seu company d’equip Lewis Hamilton per una dècima. El finès va tornar a ser el més ràpid i va aconseguir la quarta pole de l’any amb un temps d’1:13.609, superant la volta ràpida que acabava de fer el britànic just davant seu amb 1:13.706. Valtteri Bottas va tenir problemes en la Q1 perquè li van anul·lar el seu temps per passar-se els límits de la pista, i va haver de tornar a sortir i intentar fer una volta ràpida, ja que estava sense temps. Va fer el millor registre i ho va repetir en la Q2 i en la Q3, dominant tota la qualificació.

Amb el segon lloc de Lewis Hamilton, els Mercedes ocuparan la primera línia de la graella per onzena vegada en tretze curses. En aquest Gran Premi, Mercedes pot guanyar el títol de marques si suma onze punts, i amb els dos primers llocs en la sortida en una pista on costa avançar ha fet un pas endavant.

La tercera plaça va ser per a Max Verstappen (Red Bull), amb 1:14.176. El neerlandès va tenir problemes amb el motor en la Q2 i es va passar molta estona al box fent reparacions. Al final, va poder fer la volta per classificar-se per a la Q3 en el darrer instant. El madrileny Carlos Sainz va acabar amb el desè millor registre (1:14.911). Els dos Racing Point es van quedar en la Q2.