Motociclisme

Rieju fa el salt al Dakar

Motor. La marca de Figueres s’alia amb FN Speed i fitxa Pedrero i Mena per debutar al gener a l’Aràbia Saudita amb el Top 10 com a objectiu

Una de les marques històriques del motociclisme català, Rieju, amb seu a Figueres, ha anunciat el seu ambiciós projecte per ser un dels equips capdavanters en el pròxim Dakar, que es farà del 3 al 15 de gener a l’Aràbia Saudita. Per a la nova aventura, Rieju ha fitxat dos dels pilots catalans més experimentats al Dakar, Joan Pedrero –que sumarà la seva 13a participació– i Oriol Mena. L’equip el completarà el debutant Marc Calmet, campió de Catalunya de resistència.

L’operació per arribar al Dakar va començar el març passat, quan Rieju, establerta a Figueres, va acordar amb el grup Torrot l’adquisició de la gamma d’enduro de la gironina Gas Gas, ara propietat de KTM. L’objectiu era entrar amb força en el món de la competició. Per això tindrà el suport de FN Speed, encarregat aquest any de subministrar les motos com un primer pas perquè Rieju, segons diu el mateix equip, pugui fabricar més endavant els seus models propis. El Dakar, lògicament, permet la projecció de la marca en una de les competicions més mediàtiques del motociclisme actual.

Segons el responsable de competició de Rieju, Miquel Garcia, l’objectiu és fer un Top 10. Oriol Mena, de fet, va ser setè en el 2018 i novè en el 2019 i Pedrero, que té experiència amb Sherco i KTM, té dos cinquens lloc en el seu currículum.

Rieju es va fundar el 1942 a Figueres per iniciativa de Lluís Riera i Jaume Juanola, que van crear la marca amb els seus cognoms.

L’Aspar Team amb Gas Gas

Rieju no és l’única marca històrica de les comarques gironines que farà un gran pas endavant en la competició el 2021. Fa unes setmanes, l’Aspar Team va anunciar que els seus pilots –Sergio García i Izan Guevara– conduiran una Gas Gas en el mundial de Moto3 dins el projecte de KTM, la nova propietària, per donar-li visibilitat en el motociclisme de velocitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)