MotoGP

Aparteu les criatures

Motor. Marc Márquez reapareix aquest migdia al mundial de Moto GP, després de nou mesos i tres intervencions al braç dret, des del sisè lloc de la graella de la cursa a Portimão

Marc Márquez competeix per primer cop en la seva carrera a l’Autòdrom Internacional de l’Algarve, a Portimão. Serà la seva primera cursa des que l’estiu passat a Jerez, en la cursa que obria el campionat de la categoria reina, es va fracturar l’húmer dret. La placa amb què els metges li havien fixat la fractura després de la primera intervenció va saltar i, després de dos passos més per la sala d’operacions, el cerverí ja s’entrenava a Montmeló i a Portimão la setmana passada, quan rebia l’alta mèdica i s’encenia el semàfor verd per tornar a córrer, i ser feliç.

Quatre minuts

Els vuit cops campió del món, i sis de Moto GP, va esperar el seu moment en la Q2 per no carregar més del compte el seu braç dret i, quan faltaven quatre minuts per esgotar el temps, va fer un sol intent de volta ràpida, amb Àlex Rins, que surt segon, a rebuf. L’1:39.121 de Marc era el tercer millor registre aleshores, de seguida superat per Zarco. Després, Pecco Bagnaia establia el rècord del circuit (1:38.494), però amb bandera groga per la caiguda d’Oliveira. La sanció, sortir onzè. També va caure, per tercer cop aquest any, l’altre pilot del Repsol Honda Pol Espargaró. I Jorge Martín, evacuat amb helicòpter amb traumatisme cranioencefàlic i fractures al peu i a la mà.

A poc a poc

“No estic convençut al cent per cent que pugui acabar la cursa”, explica l’home que centra tots els focus. Ho argumenta en el ritme de cursa, tot recordant que com més ràpid vagi més força haurà de fer i, és clar, més la’fectarà l’esforç. “És el pacte que tenim, vaig parlar amb ells i els tornaré a trucar”, diu sobre el seguiment que li fan els doctors que el van intervenir per tercer cop, Samuel Antuña i Ignacio Roger de Oña, a Madrid. Márquez explica que va molt rígid a la moto i sobre la seva estratègia en la cursa, afirma: “Ja m’espavilaré per agafar el ritme i entendre les primeres voltes, a poc a poc veuré com em trobo.” I adverteix: “Si m’he de parar ho faré, no crec que canviï gaire perquè en les posicions que acabaré no variarà gaire res tenir cinc punts més o menys.”

Tres o no res

La cursa de Moto 3 té en Andrea Migno (Honda) el tercer pilot diferent en tres curses que surt de la posició preferent, amb Jeremy Alcoba marcant el tercer millor temps però sortint des del garatge per la sanció que va rebre a Qatar pel seu incident amb John McPhee (Honda). En Moto 2 Sam Lowes (Kalex) té el millor temps per tercer cop en tres curses i Xavi Vierge surt tercer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)