MotoGP

La quarta de Quartararo

Motor. El francès encadena quatre ‘poles’ en MotoGP en el GP d’Itàlia, i sortirà al davant de dues Ducati. Aleix Espargaró fa el quart millor temps

Per quarta vegada consecutiva Fabio Quartararo sortirà des de la primera posició en la cursa de MotoGP. El francès va portar la seva Yamaha a fer la posició preferent en GP d’Itàlia que es disputa al ràpid circuit de Mugello. El seu temps d’1:45.187 és un nou rècord absolut del circuit. Fabio Quartararo va deixar a més de dues dècimes de segon dues Ducati, el segon millor temps va ser de l’italià Francesco Bagnaia (a 0.230) i el tercer, completant la primera línia de la graella, del francès Johann Zarco (a 0.245).

Aleix Espargaró va fer una gran qualificació i després de superar la Q1 va aconseguir el quart millor temps en la Q2, a només tres dècimes i mitja del millor registre. Àlex Rins sortirà vuitè temps, mentre que Marc Márquez i el seu company d’equip Pol Espargaró sortiran 11è i 12è. Maverick Viñales va disputar per primer cop aquesta temporada la Q1, no va poder entrar a la Q2 i sortirà 13è. Sí que van passar Aleix Espargaró i Marc Márquez. El cerverí va fer el seu temps aprofitant l’aspiració del rosinc i anant tota l’estona a la seva roda. Maverick Viñales es va enfadar molt per això. En l’FP3 el sud-africà Brad Binder va aconseguir arribar a una velocitat punta de 362,4 km/h i va igualar el rècord absolut de velocitat que havia fet Johan Zarco amb la seva Ducati a Qatar.

El madrileny Raúl Fernández va fer la segona posició preferent consecutiva en Moto2. Xavi Vierge va ser vuitè a la qualificació, a més de set dècimes.

Accident de Dupasquier

La qualificació de Moto3 va estar marcada pel greu accident de Jason Dupasquier en els últims segons. El suís va caure, allà mateix ho va fer el japonès Ayumu Sasaki, i poc després el tortosí Jeremy Alcoba. Jason Dupasquier va ser tractat durant molta estona a la mateixa pista pels equips mèdics, i després va ser evacuat en helicòpter a l’hospital de Florència, on va ser operat d’un edema cerebral i contusió toràcica. Jeremy Alcoba no es va fer res en la caiguda i sortirà sisè. La pole va ser del japonès Tatsuki Suzuki.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)