MotoGP

Un circuit de podis per a Márquez

Motor. El vuit vegades campió mundial arriba a Assen, on ha estat entre els tres primers en els darrers deu anys. És l’últim gran premi abans de l’aturada de la competició durant un mes

Després d’aconseguir l’espectacular victòria en el GP d’Alemanya, on encadena onze anys seguits guanyant, Marc Márquez arriba al circuit d’Assen, on pensa continuar el seu treball i anar millorant. El cerverí ha explicat que ha gaudit amb la família i l’equip després de guanyar a Sachsenring, però ja està centrat en Assen: “En el passat hem tingut bons resultat aquí, però la situació ara és diferent. El clima serà fred i humit. Continuarem treballant per millorar i veure que és possible.”

El circuit d’Assen, als Països Baixos, és un circuit de podis per a Marc Márquez, perquè ha estat entre els tres primers els darrers deu anys. Va guanyar en 125 cc el 2010 i va aconseguir dues victòries en Moto2 els dos següents anys. Les sets vegades que hi ha competit en MotoGP ha aconseguit dues victòries (2014 i 2018), quatre segones posicions i una tercera.

El GP dels Països Baixos serà el darrer que es disputarà abans de l’aturada d’un mes del mundial per l’estiu. La següent cursa serà el 8 d’agost en el GP d’Estíria en el circuit Red Bull Ring de Spielberg, a Àustria. Aquesta aturada estival serà un bon moment perquè Marc Márquez faci un pas endavant en la seva recuperació física.

Canvis en el calendari

El calendari del mundial va patir més canvis. El GP del Japó es va cancel·lar per les restriccions en el país per la pandèmia i en el seu lloc entra el GP de les Amèriques, que hi era com a reserva, i es farà a Austin de l’1 al 3 d’octubre. A causa d’aquest canvi el GP de Tailàndia es farà una setmana més tard del previst i serà del 15 al 17 d’octubre.