MotoGP

El càstig de Yamaha a Viñales

Motociclisme. L’equip de la marca japonesa no l’inscriu per al GP d’Àustria d’aquest cap de setmana, insinuant que diumenge passat podria haver fet malbé expressament la moto

Maverick Viñales no correrà el GP d’Àustria aquest cap de setmana perquè el seu equip, el Monster Energy Yamaha MotoGP, l’ha suspès per la seva actuació de diumenge en el GP d’Estíria, a Spielberg, en la primera de les dues cites del mundial que s’hi disputen.

Yamaha basa la decisió de no inscriure el seu pilot en l’anàlisi en profunditat de la telemetria i les dades dels darrers dies, segons les quals el pilot de Roses hauria fet malbé expressament la moto. “Podria haver causat danys importants al motor de la seva moto YZR-M1 que haurien pogut causar greus riscos per al pilot mateix i, possiblement, representar un perill per a la resta de pilots de la cursa”, diu el comunicat emès ahir.

El Monster Energy diu que aquesta setmana no substituirà Viñales i que, de cara a les properes curses, prendrà una decisió després “d’una anàlisi més detallada de la situació i de més converses amb el pilot”.

Viñales és sisè del campionat del món, i diumenge passat va acabar dissetè, a 1:03.149 de Jorge Martín (Ducati). El pilot de Roses, que havia fet una sortida fantàstica, va calar la moto a l’inici de la volta de formació de la segona i va haver d’iniciar la segona cursa des del carrer de boxs per completar 27 voltes en l’anonimat.

Adeu prematur

Maverick Viñales va assegurar el juny a Assen que a Yamaha no podia desplegar tot el seu potencial i, hores després, la marca japonesa confirmava que el pilot no complirà el 2022 el seu darrer any de contracte, després que les dues parts arribessin a un acord per extingir-lo. El seu destí seria Aprilia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)