MotoGP

Maverick Viñales i Yamaha separen els seus camins

Motor. El pilot empordanès i la marca japonesa han acordat posar fi de manera immediata i definitiva a la seva relació contractual

Maverick Viñales i Yamaha han decidit separar els seus camins i han posat fi de manera immediata i definitiva a la relació contractual que els unia encara fins a final d’aquest any. El pilot empordanès va arribar a la marca japonesa l’any 2017 i tenia contracte per a aquesta campanya i la vinent. Després del GP dels Països Baixos, a finals de juny, es va anunciar que Yamaha i Maverick Viñales posarien fi anticipadament al seu contracte de dos anys (2021 i 2022) al final d’aquesta temporada. En el GP d’Estíria, amb què es va reiniciar el mundial després de l’aturada estiuenca, les coses no van funcionar gens bé i l’equip Yamaha va acusar el pilot empordanès de maltractar la moto i el va sancionar sense córrer el GP d’Àustria, que era la setmana següent. El pilot va anunciar durant aquest gran premi que l’any 2022 pilotaria una Aprilia, i ara les dues parts han decidit que el millor era separar-se amb efecte immediat.

Lin Jarvis, director general de Yamaha competició, assenyala en una nota emesa per la marca: “A Assen, Yamaha i Viñales ja van anunciar la decisió mútua d’escurçar el seu programa original 2021-2022 i acabar la seva relació a finals del 2021. Tant el pilot com l’equip es van comprometre a continuar fins al final de l’actual temporada, amb l’equip garantint tot el seu suport i el pilot donant el seu màxim esforç perquè poguéssim acabar el projecte.” Lin Jarvis explica que la cursa d’Estíria no va acabar gens bé i que ara les dues part han decidit fer aquest pas i separar els seus camins. Yamaha no va trigar gens a fer públic el seu substitut en la propera cursa, que es disputarà a Silverstone. Es tracta de l’anglès Cal Crutchlow, que actualment estava ocupant el lloc del lesionat Franco Morbidelli en el Petronas Yamaha.

Des del 2017

Maverick Viñales també s’ha expressat en uns termes molt semblants respecte a la finalització de la relació contractual i també hi ha afegit que està molt agraït a Yamaha per l’oportunitat que li va donar en el seu moment: “[Estic] agraït pel suport que m’han donat durant aquests anys i recordaré amb orgull els resultats que hem aconseguit junts.” L’empordanès va arribar a l’equip Yamaha l’any 2017 i en aquestes cinc temporades ha guanyat vuit curses i ha pujat al podi en 42 ocasions. En la general del mundial va aconseguir la tercera posició els anys 2017 i 2019. En la temporada actual va començar amb una victòria en la primera cursa a Qatar i va tornar a pujar al podi en el circuit d’Assen, en què va aconseguir un segon lloc.

ELS PROTAGONISTES

Després d’una profunda reflexió per les dues parts, es va arribar a la decisió que era millor que acabéssim l’associació abans d’hora
Lin Jarvis
director general de Yamaha competició
He d’estar profundament agraït a Yamaha per la gran oportunitat que m’ha brindat
Maverick Viñales
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)