Més motor

Àlex Palou és el campió 2021 de l’Indycar i fa història en l’esport català

Àlex Palou ha aconseguit aquesta nit l’èxit més important de l’automobilisme català en monoplaces. El pilot de Sant Antoni de Vilamajor (1997), que quan no viu als Estats Units resideix a Girona perquè hi te un negoci, ha aconseguit el títol de la IndyCar en el seu segon any en el campionat que, per als nord-americans, és la seva categoria reina, la seva fórmula 1, en la qual Oriol Servià havia obtingut una quarta posició final (2011).

El pilot català de Chip Ganassi ho ha fet acabant quart en l’última cursa, a Long Beach, una pista on no havia competit mai i a la qual volia arribar amb la feina feta. I a fe que ho havia aconseguit, ja que els 35 punts d’avantatge respecte al segon, Pato O’Ward, i els 48 més que Josef Newgarden, eren un avantatge molt sòlid amb un màxim de 54 punts en joc. Tan sòlid com ha estat Palou durant tota la cursa, fugint dels problemes i amb la situació controlada en una cursa perfecta que ha acabat amb Colton Herta (Andretti), Josep Newgarden (Penske) i Scott Dixon (Chip Ganassi) en el podi.

A més, en la volta 2 se li ha aclarit el panorama al català, que sortia desè, rere Ed Jones i el seu gran rival, O’ward. Jones ha envestit O’Ward i l’ha entravessat a la pista. Palou també ha tocat una mica Jones, però no ha patit danys i ha aprofitat per avançar-los tots dos i situar-se vuitè. O’Ward s’ha reincorporat últim i, per si fos poc, ha quedat encara més fora de joc en trencar la transmissió (volta 19 de 85), possiblement a conseqüència de la topada amb Jones. L’altre aspirant al títol, Josef Newgarden, ha manat des de la sortida a davant del company de Palou, Scott Dixon.

Palou no ha volgut entrar en combat amb Colton Herta i s’ha situat en un novè lloc còmode, sense ningú que el pressionés. La retirada d’O’Ward ha propiciat un primer pas massiu per boxes. Palou ja sabia aleshores que enlloc del 12è lloc, li valia el 25è per ser campió. Quan la cursa s’ha endreçat, Palou ha quedat cinquè, amb Newgarden segon, pressionat per Dixon. Tot sota control, i encara més quan ha pujat una posició i ha acabat quart, rere Dixon. Ja era campió perquè els abandonaments li garantien els punts necessaris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)