Ral·lis

Tercer triomf seguit de Fortuny-Jiménez (Lancia Beta) en el ral·li Costa Brava Històric

Carles Fortuny, Carles Jiménez i el seu Lancia Beta Coupé continuen batenc rècords en el ral·li Costa Brava Històric. Desprésde més de 1.000 km i 23 trams de regularitat, la dupla catalana ha aconseguit la seva tercera victòria consecutiva en aquesta prova, la quarta en les últimes cinc edicions. Han encapçalat un podi completament català, amb Juan Pedro Garcia-Sergi Giralt (Autobianchi Abarth) i Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche 911 SC) en les tres primeres edicions. De fet, el primer equip no català en la taula, Godfrey-Godfrey (Ford Escort RS) cal anar-lo a buscar al vuitè lloc.

Els tres equips del podi han tingut opcions reals de victòria. De fet, Miró i el seu Porsche van iniciar la segona etapa líders però un problema a Alpens-Les Lloses, quan pugnaven per recuperar el lideratge, els va fer perdre el tren. Sovint els trams en carretera oberta amaguen sorpreses i disgustos en forma de temps perdut i penalitzacions. Lliures de la persecució del Porsche, Fortuny-Jiménez, que divendres no havien ajustat prou bé la regularitat en els primers trams, van con solidar el triomf amb 10.8 punts d’avantatge sobre Garcia-Giralt i 13.3 sobre Miró-Matavacas. En un segon grup, Poveda-Jordan (VW Golf GTI), Muntada-Erra (Porsche 911 SC) i Pedragosa-Beltri (BMW E21) van acabar a continuació, separats per només 1.2 punts. L’alta competitivitat de la Regularitat la confirma el fet que en 23 trams s’hagin registrat 15 guanyadors diferents. Cap dels vuit primers trams ha tingut guanyador repetit i per trobar una victòria parcial d’algun dels equips del podi s’ha d’anar al 12è tram (Miró-Matavacas). Miró s’ha imposat en dos trams i Fortuny, en quatre, inclosos tres dels quatre últims, en els quals ha assegurat la victòria. Entre els vencedors parcials també hi ha els vencedors en motos Jordi Martí-Xavi Tibau (BMW R80 GS) tretzens absoluts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)