MotoGP

Domini total de Marc

Motor. El cerverí es posa al davant en els primers metres i guanya el GP de les Amèriques amb més de quatre segons respecte a Quartararo. És la seva setena victòria en el circuit d’Austin

Va guanyar per setena vegada en les vuit curses que ha disputat en el circuit d’Austin, en l’altre va caure quan anava primer destacat. Marc Márquez va tornar a demostrar que està molt còmode en aquest traçat tan llarg, revirat i amb un asfalt irregular, i el seu domini en el GP de les Amèriques d’enguany va ser total des del segon metre fins a la meta. El cerverí va aconseguir la seva segona victòria de la temporada.

Marc Márquez va sortir des de la tercera posició de la graella, però en els primers metres ja es va situar al davant i no va deixar aquest lloc fins a creuar la línia de meta. A poc a poc va anar augmentant el seu avantatge respecte a Fabio Quartararo, que sempre va ocupar la segona posició, i el va superar per més de quatre segons i mig a l’arribada. El francès, líder del mundial, va ampliar el seu avantatge de punts en la general respecte a Francesco Bagnaia, que va ser tercer. L’italià va sortir des de la pole, però ràpidament va perdre posicions i va baixar a la sisena posició. En el tram final de la cursa va remuntar fins a pujar al podi.

Àlex Rins, que va guanyar l’últim cop que es va córrer en aquests circuit l’any 2019, va ocupar la quarta posició després de superar en l’última volta Jorge Martín, que havia estat penalitzat amb una long lap i que la va complir en la darrera volta. Pol Espargaró va acabar en la desena posició i Àlex Márquez va acabar dotzè. Aleix Espargaró va completar un cap de setmana molt dolent i va caure en la vuitena volta. Va ser la cinquena vegada que va anar per terra en aquest gran premi.

La setena victòria

Raúl Fernández va continuar amb el seu domini en Moto2 i va aconseguir la setena victòria de la temporada, la tercera consecutiva. El madrileny, que debuta en la categoria intermèdia, va igualar el nombre de triomfs que va aconseguir Marc Márquez quan va debutar en Moto2 l’any 2011, i encara queden tres curses. Raúl Fernández va aprofitar la caiguda del seu company d’equip i líder del mundial, Remy Gardner, per situar-se a només 9 punts en la general. El madrileny, que tenia la posició preferent i també havia dominat els tres entrenaments lliures, es va escapar des de l’inici, mentre que l’australià va haver de lluitar amb un parell de rivals. Quan Remy Gardner es va assentar en el segon lloc va intentar acostar-se al madrileny i en la cinquena volta va anar per terra. L’australià es va quedar sense puntuar per primera vegada aquesta temporada.

Xavi Vierge va fer una cursa consistent, i després de sortir des de la dotzena posició va estar entre la setena i la vuitena plaça durant la cursa i va acabar vuitè. Albert Arenas no va estar gens afortunat. Va sortir novè, però va caure a set voltes del final quan era desè. El gironí va topar contra el terra molt fort i es va aixecar amb l’espatlla dreta força adolorida.

EL PROTAGONISTA

El pla era exactament com ha anat la cursa, fer una bona sortida i escapar-me després d’unes voltes
Marc Márquez

Dues banderes vermelles en Moto3

La cursa de Moto3 va estar marcada per les dues banderes vermelles que es van mostrar i perquè el guanyador, Izar Guevara, estava fora de cursa quan es va donar per acabada. En la volta set es va mostrar la primera quan Filip Salac va caure i va ser atès pels metges just al costat de la pista abans de ser evacuat a l’hospital. Es va reprendre la prova a només 5 voltes, una cursa a l’esprint, i en la segona volta Dennis Oncu va tocar la roda del davant de Jeremy Alcoba, el va fer caure, i Andrea Migno i Pedro Acosta van topar amb la moto que estava a mig de la pista i també van caure. L’accident va ser espectacular, però es va aixecar sense lesions i es va mostrar la segona bandera vermella. La classificació vàlida va ser la d’abans de la primera bandera vermella i Izan Guevara va guanyar, Jeremy Alcoba va acabar sisè i Xavi Artigas, catorzè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)