Ral·lis

Neuville mana i Evans conté la fúria d’Ogier en el RallyRACC

Thierry Neuville-Martijn Widaeghe (Hyundai i20) afrontaran l’última etapa del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada amb un consistent avantatge de 16.4 i 38.7 segons respecte als dos equips que es juguen el títol mundial, Elfyn Evans-Scott Martin i Sebastien Ogier-Julien Ingrassia, tots dos amb Toyota Yaris. De fet, l’únic que podria ser campió demà seria Ogier, que en els trams de la tarda d’avui ha reaccionat i ha retallat la diferència respecte al seu company d’equip. Malgrat tot, i preveient que Neuville no falli, per ser campió sense esperar al desenllaç del campionat Ogier hauria d’avançar Evans i sumar tres punts més que el gal·lès en el power stage.

Neuville i Ogier han estat els protagonistes del dia. El pilot való, per la seva sèrie de vuit millors temps consecutius entre divendres (3) i avui (5, un empatat amb Ogier) i el francès, perquè s’ha posat les piles quan ha fet uns canvis de set up en l’assistència del migdia. Ha retallat cinc segons a Evans i ha allunyat a set Dani Sordo-Cándido Carrera (Hyundai i20), que havien estat a dues dècimes, però en l’últim tram, el traïdor Mickey Mouse de Salou, Ogier ha comès un error que li ha costat sis segons i ha perdut de cop tot el que havia recuperat amb un segon lloc a Savallà-2 i dos millors temps, el que ha compartit amb Neuville i el d’El Montmell-2. Al final del dia Sordo és quart, a vuit dècimes del campió del món.

Aquesta és la lluita per la victòria, el podi i el campionat. Al darrere, la pugna entre els joves del campionat, Kalle Rovanperä (21 anys) i Adrien Fourmaux (26) s’ha acabat perquè el francès, l’última perla del programa de formació de la federació francesa, ha topat amb una tanca i ha perdut més de vuit minuts en el segon pas per Querol-Les Pobles. A més, en l’incident ha trencat un palier i ha hagut de continuar fins al final de l’etapa perdent temps. Amb tot, Rovanperä sembla haver perdut definitivament de vista Dani Sordo, de qui el separen ja 32.4 segons. Un altre jove, Oliver Soberg (20 anys), també ha estat víctima del tram urbà de Salou per un problema en l’embragatge i, amb mig minut perdut, el pilot de Hyundai cedeix el sisè lloc a Gus Greensmith.

Nil Solans-Marc Martí (Hyundai i20) han aprofitat els problemes del francès per recuperar el vuitè lloc que havia assolit momentàniament al matí per la punxada de Gus Greensmith-Chris Patterson (Ford Fiesta) a El Montmell-1. Té el sisè (Greensmith) a 8.7 segons i el setè, Solberg, a 7.9, però són dos pilots que han mostrat un ritme superior al llarg dels dos primers dies de cursa.

L’altre català amb possibilitats, Jan Solans (Citroen C3)ha abandonat en el penúltim tram del dia, quan estava millorant notablement les seves prestacions de divendres i ocupava el cinquè lloc de la seva categoria WRC3, que lidera el finlandès Hämäläinen (Skoda Fabia), situat en onzè lloc absolut

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)