MotoGP

Ducati no ha dit l’última paraula

Motor. Quartararo fa comptes per ser campió, però Bagnaia corre a casa i depèn d’ell per allargar la lluita un gran premi més

Fabio Quartararo (Yamaha YZR M1) roda aquests dies a Misano amb posat de campió del món. Les apostes apunten que diumenge podrà celebrar en el GP de l’Emília-Romanya el seu primer títol de MotoGP. No depèn, però, d’ell mateix. Ducati i la seva punta de llança, el torinès Francesco Pecco Bagnaia, no volen que la marca japonesa celebri el campionat en un dels seus santuaris. De fet, Bagnaia ja va guanyar en un dels seus circuits talismà el 19 de setembre el GP de San Marino. I si aquest alumne de Valentino Rossi torna a fer-ho, Quartararo, que aquell dia va ser segon entrant a rebuf, haurà d’esperar a ser campió en un dels dos últims grans premis (Portugal i País Valencià). Les Ducati van dominar també els entrenaments de la setmana a Misano, amb bons temps de Jack Miller. Bastianini, amb la Ducati del segon equip, va fer la volta ràpida. Resumint, les motos italianes volen.

Quartararo en fa prou que Bagnaia li agafi diumenge només dos punts d’avantatge. Li valdria, per exemple, quedar cinquè (11 punts) si Bagnaia queda quart (13). La lògica diu que el de Yamaha es dedicarà a marcar-lo, però un primer lloc de l’italià o un segon (si ell no guanya) no li valdran encara per ser campió. El sistema de puntuació és de 25, 20, 16, 13, 11, 10 i fins al 15è lloc d’un en un. El francès necessita que pel mig hi hagi altres pilots implicats. I segur que n’hi haurà. Marc Márquez (Honda RC 213 V), cada vegada físicament més fort, té poc a perdre i anirà a totes. Joan Mir (Suzuki GSX RR), l’actual campió, ha de defensar el tercer lloc de la general de la segona Ducati, la de Miller.

Valentino, l’ídol

El gran premi serà una festa dedicada a Valentino Rossi, en la seva última cita al circuit Marco Simoncelli. El cartell de la prova s’ha dedicat exclusivament al llegendari pilot italià, que farà un esforç suprem per no decebre els tifosi,que l’adoren.

LA DADA

52
punts
són els que té d’avantatge Quartararo sobre Bagnaia quan falten només tres grans premis

Torna Maverick Viñales

Viñales, que no va córrer en el GP de les Amèriques per la mort d’un seu cosí, tornarà a pujar a l’Aprilia RS-GP amb la intenció d’aprendre sobretot de cara a la temporada vinent, que és quan la marca italiana vol fer un autèntic salt endavant amb el rosinc i el seu company, Aleix Espargaró.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)