MotoGP

S’incrementa l’edat per competir per millorar la seguretat

La Federació Internacional de Motociclisme ha presentat diferents mesures per reduir els accidents

La Federació Internacional de Motociclisme ha presentat algunes de les novetats en què ha estat treballant per incrementar la seguretat de les curses i que es centren en incrementar l’edat mínima per poder competir i limitar el nombre de pilots a les graelles. La mort de tres pilots en diferents categories aquest any, Jason Dupasquier, Hugo Millán i Dean Verta Viñales i altres greus accidents demanaven un canvi en la reglamentació.

L’edat mínima per a les competicions del mundial de MotoGP a partir del 2023, en les seves tres categories de Moto3, Moto2 i MotoGP, serà de 18 anys i es pujarà en dos l’actual de 16. Hi haurà algunes excepcions pels pilots de menys edat que ja estiguin competint en el mundial en aquest 2021 i en el 2022.

A partir del 2022 l’edat mínima en les competicions de Talent Cup serà de 13 anys i de 30 pilots a la graella, en la de Red Bull MotoGP Rookies Cup serà de 14 i en el mundial FIM Moto3 Júnior de 15 amb un màxim de 32 pilots en cursa. A partir del 2023 és pujarà un any més l’edat mínima en totes les categories.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)