Ral·lis

El ral·li Costa Brava reapareix amb força: 185 inscrits

Després de la frustrada edició 2020 –cancel·lada pràcticament amb el dorsal 1 en el podi de sortida el 13 de març del 2020– el 69è ral·li Costa Brava es posarà en marxa dijous vinent a Girona amb diverses novetats que es poden entendre com el preludi d’una 70a edició –del 17 al 20 de març del 2022, a falta de confirmació oficial– a la qual s’arribarà amb un repte majúscul: superar els 185 inscrits d’aquesta edició 2021, que són rècord (fins ara, 184 del 2019) malgrat que el Costa Brava és l’últim ral·li del campionat d’Europa FIA de ral·lis històrics. Aquesta és la desena edició de la cursa que té la base a Girona.

La prova també està inclosa en els calendaris estatal i català. Pel que fa a la participació, algunes dades rellevants: 71 equips són de fora de Catalunya i de l’estat i 44 participants són dones (4 pilots i 40 copilots).

L’estructura del ral·li ha canviat. L'etapa de divendres s’ha ampliat i ara es faran dues passades per Santa Pellaia, La Ganga i Els Àngels separades per un reagrupament al migdia al passeig de Palamós. Dissabte es disputaran dues passades per Osor, Collsaplana i Cladells, amb un reagrupament a Santa Coloma de Farners i un enllaç fins al Circuit de Barcelona-Catalunya, on s’hi disputarà un tram consistent en dues voltes al circuit. Tot plegat totalitza 175 quilòmetres cronometrats, gairebé un terç més que fins ara. L’ampliació del recorregut fa que totes les verificacions s’avancin a dijous, igual com la cerimònia de sortida (Girona, 19h). L’entrega de premis s’ha passat a diumenge el matí. L’altra gran novetat és que el parc d’assistència es desplaça de Domeny a Fornells de la Selva.

El Costa Brava continua incloent competició de velocitat i de regularitat i també la categoria Legend, d’exhibició i sense classificació. Hi haurà noms il·lustres en el podi de sortida: Maurizio Verini (guanyador 1975), Jacques Almeras, Dani Solà (guanyador 2006), Daniel Alonso (guanyador 2016 i campió d’Europa de ral·lis històrics), Serge Cazaux (guanyador 2018) o Jean François Berenguer (guanyador 2019). Adartico Vudafieri, vencedor del rally al 1981 i imatge del pòster d’aquesta edició serà present a les cerimònies de sortida i de lliurament de premis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)