Fórmula 1

Hamilton guanya i empata a punts amb Verstappen

Fórmula 1. El títol mundial es decidirà en l’última cursa. L’anglès s’imposa en un GP de l’Aràbia Saudita boig, amb incidents i dues banderes vermelles

El títol mundial es decidirà en l’última cursa del campionat, que es disputarà diumenge vinent en el GP d’Abu Dhabi. Els dos aspirants al títol, Max Verstappen i Lewis Hamilton, hi arriben empatats a 369,5 punts, després de la victòria i la volta ràpida –un punt més– de l’anglès i el segon lloc del neerlandès en el GP de l’Aràbia Saudita. Max Verstappen manté el lideratge en la general, ja que ha guanyat més grans premis en aquesta temporada amb nou, mentre que Lewis Hamilton n’acumula vuit.

La cursa al nou circuit urbà de Jiddah va ser totalment boja i espectacular amb canvis de guió inesperats un darrere l’altre. Hi va haver dues banderes vermelles per accidents i es van fer tres sortides. Els equips Mercedes i Red Bull van anar jugant les seves cartes en cada incident per sorprendre el rival i Lewis Hamilton i Max Verstappen es van succeir en el lideratge de la cursa, amb el permís d’Esteban Ocon, que va anar primer uns metres en la tercera sortida.

Duel titànic

Max Verstappen i Lewis Hamilton van mantenir un duel titànic de tu a tu després que la cursa s’iniciés per tercera vegada. El neerlandès va ser el més llest en aquesta última sortida i des de la tercera posició es va situar primer i es va començar a escapar, ja que l’anglès va quedar darrere d’Esteban Ocon. Lewis Hamilton va superar molt aviat el francès i va iniciar una persecució metòdica fins atrapar el líder del mundial. En un intent d’avançament de Lewis Hamilton, Max Verstappen va defensar la seva posició sortint per fora la pista quan l’anglès ja l’havia superat. La direcció de cursa el va obligar a tornar la posició i quan ho va voler fer va triar malament el lloc i l’acció, i Lewis Hamilton el va tocar per darrere. Després de diverses voltes, el neerlandès li va tornar el lloc i l’anglès es va situar primer set voltes abans del final, mentre que Max Verstappen va ser sancionat amb cinc segons. Lewis Hamilton ja no va tenir obstacles i va anar a buscar la victòria i va sumar el punt addicional de la volta ràpida.

La tercera posició va ser per a Valtteri Bottas, que va anar remuntant i va superar en la recta de meta Esteban Ocon, que s’havia mantingut en la tercera plaça del podi i la va perdre per una dècima. Carlos Sainz va finalitzar en la vuitena posició, mentre que Fernando Alonso va ocupar la tretzena plaça.

ELS PROTAGONISTES

Han passat moltes coses amb les quals no estic d’acord. Ho he intentat donar tot sobre la pista
Max Verstappen
GP de l’Aràbia Saudita
1r. L. Hamilton (Mercedes) 2h06:15.118
2n. M. Verstappen (Red Bull) a 11.825
3r. V. Bottas (Mercedes) a 27.531
4t. E. Ocon (Alpine) a 27.633
5è. D. Ricciardo (McLaren) a 40.121
6è. P. Gasly (Alpha Tauri) a 41.613
7è. C. Leclerc (Ferrari) a 44.475
8è. C. Sainz (Ferrari) a 46.606
9è. A. Giovinazzi (Alfa Romeo) a 58.505
10è. L. Norris (McLaren) a 1:01.358
11è. L. Stroll (Aston Martin) a 1:17.212
12è. N. Latifi (Williams) a 1:23.249
13è. F. Alonso (Alpine) a 1 volta
14è. Y. Tsunoda (Alpha Tauri) a 1 volta
15è. K. Räikkönen(Alfa Romeo) a 1 volta
ret. S. Vettel (Aston Martin) retirat
ret. S. Pérez (Red Bull) retirat
ret. N. Mazepin (Haas) retirat
ret. G. Russell (Williams) retirat
ret. M. Schumacher (Haas) retirat
General del mundial
1r. M. Verstappen (Red Bull) 369,5 pts
2n. L. Hamilton (Mercedes) 369,5 pts
3r. V. Bottas (Mercedes) 218 pts
4t. S. Pérez (Red Bull) 190 pts
5è. C. Leclerc (Ferrari) 158 pts
6è. L. Norris (McLaren) 154 pts
7è. C. Sainz (Ferrari) 149,5 pts
8è. D. Ricciardo (McLaren) 115 pts
9è. P. Gasly (Alpha Tauri) 100 pts
10è. F. Alonso (Alpine) 77 pts
11è. E. Ocon (Alpine) 72 pts
12è. S. Vettel (Aston Martin) 43 pts
Ha sigut una cursa increïblement dura. He intentat ser sensat i mantenir-me a la pista
Lewis Hamilton
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)