Dakar

Al-Attiyah en cotxes i Sanders en motos repeteixen victòria en el Dakar

Hi han hagut problemes per trobar un punt de control a pocs km de l’arribada

El qatarià Nasser Al-Attiyah (Toyota) i l’australià Daniel Sanders (Gas Gas) han repetit victòria en cotxes i motos respectivament en la primera etapa del Dakar, després d’haver guanyat el pròleg. Al-Attayah, un dels grans favorits, no ha tingut problemes en la llarga especial de 333 km del dia i ha anat marcant els millors temps des de la sortida en tots els punts de control fins aconseguir la victòria amb 3h19:57. El qatarià ha superat el problemàtic sisè punts de control del km 290, on han perdut molt de temps altres favorits. La segona posició ha sigut pel francès Sébastien Loeb (BRX) que ha arribat a 12:07.

L’argentí Lucio Álvarez i el copilot igualadí Armand Monleón (Toyota) han fet una gran etapa i han arribat a 26.31 del guanyador, en la quarta posició provisional. L’argentí Orlando Terranova i el gironí Dani Oliveras (BRX) han entrat a meta a 48:21 del primer. Nani Roma i Àlex Haro (BRX) han cedit més d’una hora en aquest punt i han entrat a meta a 1h17:45 del qatarià. Carlos Sainz i el copilot barceloní Lucas Cruz (Audi) s’han perdut en el sisè punt de pas quan anaven quarts, mentre que el guanyador de l’edició de l’any passat, Stéphane Peterhansel s’ha quedat aturat en el km 153 perquè ha trencat la suspensió del darrera del seu Audi hibrid.

En les motos l’australià Daniel Sanders (Gas Gas), ha sumat la seva segona victòria en dos dies. Ha dominat des de l’inici, ha trobat sempre el camí i s’ha imposat amb 3h43:10, superant per 2:07 al segon el xilè Pablo Quintanilla (Honda). En aquesta etapa alguns del favorits han tingut problemes per trobar el sisè punt de control i han cedit més de mitja hora, com l’argentí Kevin Benavides (KTM), guanyador l’any passat, i el castellonenc Joan Barreda (Honda). Sanders té ara més de tres minuts en la general respecte a Quintanilla, i més de onze sobre l’austríac Matthias Walkner (KTM), que avui ha sigut tercer. El maresmenc Joan Pedrero (Rieju) ha acabat el 33è a 47:50.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)