Dakar

Barreda ja té 28 triomfs d’etapa en el Dakar

Motor. El castellonenc és el tercer que més victòries ha aconseguit en motos. Sunderland és el nou líder

Joan Barreda ja és el tercer pilot de motos que més victòries d’etapa ha aconseguit en el Dakar. El castellonenc es va imposar a la meta d’Al-Artawiyah després dels 338 km d’especial i va arribar als 28 triomfs. Barreda és a només cinc del rècord de 33 victòries en motos que comparteixen els francesos Stéphane Peterhansel i Cyril Despres. Va deixar enrere Jordi Arcarons, amb qui estava empatat a 27.

El castellonenc es va situar primer a meitat de l’especial i va arribar a meta amb més de cinc minuts d’avantatge sobre l’anglès Sam Sunderland, que és el nou líder de la general. El seu company d’equip, l’australià Daniel Sanders, va cedir més de 24 minuts i va baixar a la ter cera posició. El canetenc Joan Pedrero va acabar aquesta segona etapa dinovè.

En cotxes, Sébastien Loeb va fer un bon marcatge al líder de la general, Nasser Al-Attiyah, que va passar primer en tots els punts de control amb curts avantatges, i el va superar en el tram final. El francès va sumar el seu quinzè triomf d’etapa en el Dakar. Al-Attiyah manté el primer lloc en la general amb poc més de nou minuts d’avantatge sobre Loeb. Carlos Sainz i el copilot de Ripollet Lucas Cruz van ser tercers, mentre que Nani Roma i Àlex Haro van estar entre els sis millors tota l’etapa i van acabar cinquens. L’argentí Lucio Álvarez i l’igualadí Armand Monleón sempre van estar entre els vint millors i van acabar en l’onzena posició (16:39), que el va fer pujar fins a la tercera posició de la general, a 40.43 del líder. Gerard Farrés ocupa la quarta plaça de la general de SSV. Degut a les males condicions meteorològiques, l’especial de la categoria de clàssics es va cancel·lar.

EN COTXES

Loeb marca amb encert Al-Attiyah, el líder, guanya i retalla una mica de temps

VAN PUJANT

L’argentí Álvarez i el copilot igualadí Monleón se situen tercers en la general
Hem signat una especial perfecta, sense cometre errades ni punxar. Ha estat molt disputada perquè el ritme era semblant
Sébastien Loeb
No ens quedava cap altra opció que atacar, així que he sortit a donar-ho tot després del cop dur de dilluns
Joan Barreda
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)