Dakar

Oliveras marca el pas

El copilot de Vilablareix guanya l’etapa guiant l’experimentat argentí Orlando Terranova. Nani Roma es refà amb un brillant cinquè lloc i Laia Sanz també segella la millor jornada el dia que Al-Attiyah, l’implacable líder, crucifica encara més Loeb

El pilot argentí Orlando Terranova i el seu copilot de Vilablareix Dani Oliveras van ser els vencedors de la sisena etapa en la modalitat de cotxes del Dakar, imposant-se en l’exigent especial de 404 quilòmetres amb sortida i arribada a Riad. Terranova és un pilot prou experimentat –setze participacions–però no guanyava cap etapa des del 2015. El de Mendoza va debutar en motos el 2005 i va ser cinquè en cotxes el 2014. Oliveras, pilot de trial reconvertit als cotxes que també va fer el Dakar en motos i que contribueix a la causa amb molts coneixements mecànics, es refà del tràngol amarg que va haver de passar el 2021, quan havia de ser el copilot de Nani Roma i es va perdre la cursa per covid-19. El suec Mattias Ekstrom va acabar segon a 1:06 i el saudita Yazeed Al-Rajhi, cada cop més ràpid, va ser tercer a 1:49 i se situa segon en la general, a 50:19 del qatarià Nasser Al-Attiyah, el líder indiscutible que augmenta el seu avantatge tot i acabar desè i que viu el Dakar més plàcid de la seva dilatada trajectòria. El francès Sébastien Loeb va perdre 15 minuts respecte d’Al-Attiyah i és tercer en la general a 50:25. També es va refer de tràngols anteriors –va bolcar en la quarta etapa– Nani Roma, que va acabar en una brillant cinquena posició a 3:34. Laia Sanz, que no va quedar relegada a posicions molt endarrerides com en jornades anteriors i va poder sortir amb el grup capdavanter, va completar una gran cursa i va acabar el seu millor dia a 15:42 del vencedor, tot i una punxada en el tram final que va evitar que acabés encara més amunt. L’argentí Lucio Álvarez i el copilot igualadí Armand Monleón van entrar a 21:59 i són quarts en la general a 1h06:58.

Motos neutralitzades

L’etapa de motos es va suspendre en un punt de provisió de combustible, quan els pilots havien completat només 101 quilòmetres de l’especial, pel mal estat del terreny. També es va neutralitzar l’etapa de quads. La pista estava en molt mal estat pel pas de cotxes i camions del dia anterior i per les pluges. A pesar de les molèsties a l’espatlla esquerra, el castellonenc Joan Barreda va reprendre la cursa i va acabar catorzè. El vencedor va ser l’australià Daniel Sanders amb 51:43. El millor català de l’etapa va ser el canetenc Joan Pedrero, 27è a 8:41. El britànic Sam Sunderland continua líder en una categoria ben incerta.

Hem anat molt ràpids, però la segona setmana serà més dura i suposarà un veritable test per al cotxe
Nani Roma

ELS PROTAGONISTES

El cotxe és fantàstic i hem de continuar atacant perquè encara podem fer grans coses en aquest Dakar
Orlando Terranova

El terrorisme amenaça la continuïtat de la cursa

El ministre d’Afers Exteriors francès, Jean-Ives Le Drian, ha admès que es plantegen la suspensió del Dakar arran de l’explosió d’un cotxe el dia 29 a Jiddah, a l’hotel Donatello, en el qual va resultar ferit a les cames el pilot Philippe Bourton. En declaracions a la cadena BFM TV, el ministre francès assegura que han investigat la possibilitat que es tractés d’un acte terrorista contra interessos francesos i han demanat als organitzadors del Dakar i als funcionaris saudites que reforcin les mesures de seguretat, sense descartar suspendre la prova, fet que s’analitzarà avui en l’etapa de descans. “Hauria valgut la pena renunciar a aquesta prova esportiva. Hem d’estar molt alerta”, ha admès el polític.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)