Dakar

Lluita i canvis en motos

Dakar. Cornejo guanya la setena etapa, després de la jornada de descans, i Van Beveren és el nou líder. Loeb s’imposa en cotxes davant d’Al-Attiyah i torna a ser segon de la general

La categoria de motos va viure un canvi força radical en la setena etapa, la primera després de la jornada de descans, amb el canvi en el lideratge i en la tercera posició. La lluita va ser i serà molt intensa, ja que els set primers classificats de la general estan en menys de nou minuts. Adrien van Beveren és el nou líder, amb 5:12 d’avantatge sobre Matthias Walkner, que conserva la segona posició, i 5:23 respecte de Kevin Benavides, que va pujar al tercer lloc. L’anterior líder, Sam Sunderland, va perdre més de vint-i-cinc minuts i ara es el quart de la general, a 5:38. Daniel Sanders, que era el tercer de la general abans de l’etapa, va caure en l’enllaç cap a la sortida, es va fer mal al braç esquerre i el van portar a l’hospital. La victòria d’etapa va ser per a Nacho Cornejo que va dominar més de la meitat de l’especial de 402 km entre Riad i Al-Dawadimi, i va superar per 44 segons Kevin Benavides. Joan Pedrero va ser el millor català, en la 21a posició.

Nasser Al-Attiyah continua dominant la general de cotxes i mantenint el seu gran avantatge. En la represa després de la jornada de descans va ser segon, darrere de Sébastien Loeb, que va aconseguir la seva segona victòria en aquesta edició i ja en suma setze. El francès va recuperar la segona posició de la general, ja que Yazeed Al Rajhi –que era el segon– va cedir més de deu minuts amb Loeb. Carlos Sainz i el copilot català Lucas Cruz van estar en els primers llocs en la primera part de l’etapa i al final van acabar tercers, i l’argentí Lucio Álvarez i l’igualadí Armand Monleón van ser setens i van recuperar el quart lloc de la general. Nani Roma i Àlex Haro van lluitar i van estar en alguns punts de control entre els millors, però van cedir temps en els darreres quilòmetres i van arribar a meta en la novena posició.

Farrés guanya en SSV

En la categoria SSV Gerard Farrés i el copilot Diego Ortega van aconseguir la victòria després que el primer a arribar a meta fos sancionat. El manresà i el copilot de Melilla van pujar fins a la segona posició de la general, a només 6:33 dels nous líders, el nord-americà Austin Jones i el brasiler Gustavo Gugelmin. En els buguis lleugers, els catalans Santi Navarro i Marc Solà van fer una etapa molt sòlida i van acabar en la cinquena posició, i també se situen cinquens en la general. En la categoria de clàssics, Xavier Piña i Sergi Giralt van aconseguir una altra victòria.

ELS PROTAGONISTES

Vaig viure dos anys difícils pels accidents, així que ara, a gaudir-ne. Posaré tota la carn a la graella per preservar el que he aconseguit
Adrien van Beveren
Jo no tinc estratègia, però si puc guanyar especials ho faré. Ho farem el millor possible etapa rere etapa
Nasser Al-Attiyah
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)