MotoGP

Aleix Espargaró es doctora

MotoGP. S’estrena en el mundial als 32 anys en la seva cursa 200, se situa líder de la categoria i fa història segellant el primer triomf d’Aprilia en una jornada d’accent català amb Rins tercer

Aleix Espargaró (Aprilia) es va doctorar, ahir, a Termas de Río Hondo, als 32 anys, després de moltes hores de feina, suor i llàgrimes que es van transformar en una alegria i una emoció descomunals. El pilot de Granollers va arrodonir un gran cap de setmana amb una cursa sublim i va sumar, tot just en el seu Gran Premi 200 en la categoria reina, el primer triomf de la seva carrera en Moto GP i en la resta del mundial, guanyant una dura batalla amb el madrileny Jorge Martín (Ducati), que li va donar un bon maldecap. El català, a més, se situa líder rellançant també la firma italiana de Noale, que mai no havia celebrat un triomf en MotoGP i que ara se sent capaç de tot. La cursa és més històrica per al motociclisme català en una època de vaques magres, perquè Àlex Rins (Suzuki) va quedar tercer rere Martín. El rosinc Maverick Viñales (Aprilia), superat per dos pilots en la darrera volta, va ser setè.

Martín, de fet, va sortir com un coet i va pispar la primera posició al poleman Espargaró, que es va situar segon, vigilant de ben a prop al líder. Pol Espargaró (Honda), que va protagonitzar una sortida enrevessada i arriscada però efectiva canviant la trajectòria per obrir-se pas, va contribuir, d’entrada a l’èxtasi familiar, col·locant-se tercer, tot i que Aleix Rins (Suzuki) el va avançar ben aviat. Tres catalans en les quatre primeres posicions, oli en un llum, amb Viñales sisè rere el mallorquí Joan Mir (Suzuki) a l’equador del Gran Premi. Malauradament, goig sense alegria, Pol Espargaró va anar per terra en la quinzena volta.

Aleix va superar Martín en la recta de la divuitena volta, però, impetuós, es va passar de frenada al revolt següent i el madrileny, que ja s’ensumava alguna cosa, es va refer. El vallesà, però, va veure que el tenia a l’abast i hi va tornar en la 21a de les 25 voltes previstes. Aquest cop, l’operació va ser un èxit i Espargaró, ferm, ja no va cedir terreny davant d’un Martín certament resignat que ja rodava amb reserva i va segellar la gran victòria. L’emoció, lògicament, es va desfermar.

Polèmica amb Vietti

L’italià Celestino Vietti (Kalex) va guanyar en Moto2 i es consolida al capdavant del mundial. El tailandès Somkiat Chantra (Kalex), que va vèncer a Mandalika la segona cursa, i el japonès Ai Ogura (Kalex), en una dura pugna amb Arón Canet (Kalex) que no es va resoldre fins al darrer revolt, van completar el podi. El jove murcià de 16 anys Fermín Aldeguer (Boscoscuro), que va fer història segellant, dissabte, la posició preferent, va rodar al capdavant fins a la quarta volta i va caure en la vuitena quan tractava d’avançar Vietti per l’interior en una acció polèmica que va ser investigada pels jutges, que la van considerar un incident de cursa. El gironí Albert Arenas (Kalex), per la seva banda, va completar una bona actuació i va entrar vuitè.

Triomf de García Dols

El pilot de Borriana de 19 anys Sergio García Dols (Gas Gas) va arriscar en el darrer revolt amb un interior espectacular que li va permetre avançar l’italià Dennis Foggia (Honda) i arrabassar-li també el lideratge de Moto3 d’una tacada. És la cinquena victòria del pilot valencià, que, dissabte, havia signat la posició preferent. El podi el va completar el japonès Ayumu Sasaki (Husqvarna). Pel que fa als catalans, Gerard Riu (KTM) va ser 22è i Xavier Artigas (CF Moto) es va retirar.

EL PROTAGONISTA

Mai no havia gestionat una situació així i he intentat gaudir al màxim anant al davant. He arribat bé a les últimes cinc voltes
Han estat molts anys de patiment i ja tocava gaudir. Dedico el triomf als meus pares, que ara ja tenen dos fills campions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)