MotoGP

El mundial arriba a Europa presidit per la igualtat

Motor. Sis pilots en un marge de només 19 punts abans del GP de Portugal. Ducati domina per marques i Honda no aixeca el cap i ocupa el darrer lloc

El mundial de MotoGP arriba a Europa amb la disputa aquest cap de setmana del GP de Portugal, i ho fa amb una manifesta igualtat en la classificació general, amb sis pilots en un marge de només 19 punts i amb tres guanyadors diferents en els quatre grans premis disputats fins ara. Enea Bastianini, amb la Ducati de l’equip Gresini, encapçala la classificació amb 61 punts, cinc més que el barceloní Àlex Rins (Suzuki) i onze més que Aleix Espargaró (Aprilia). El campió mundial Fabio Quartararo i la seva Yamaha ocupen la cinquena posició, a disset punts.

En els quatre grans premis disputats fins ara Enea Bastianini, el líder, ha aconseguit dues victòries, mentre que Aleix Espargaró (tercer) i Miguel Oliveira (novè) han sumat els altres dos triomfs. Les dotze places de podi de les primeres quatre curses les han ocupat deu pilots diferents i només han repetit Enea Bastianini, amb les dues victòries, i Àlex Rins, amb un tercer i un segon lloc en les dues darreres curses disputades.

Suzuki mana en equips

Els sis primers classificats piloten cinc marques diferents i només repeteix Suzuki. Entre elles no hi és Honda, que ha fet un fluix inici de campanya. De fet, en la classificació de constructors –hi ha sis marques–, Honda és la sisena i última, i davant seu hi ha Yamaha. Les dues marques japoneses han estat les que han dominat les darreres campanyes. Ducati, que és la que té més pilots a la graella, encapçala la classificació, al davant de KTM i Suzuki. L’equip Suzuki Ecstar és el primer de la classificació per equips, amb força diferència respecte al Red Bull KTM. El Monster Energy Yamaha, que amb Fabio Quartararo va guanyar el mundial de pilots de l’any passat, és el sisè, mentre que el guanyador per equips del 2021, el Ducati Lenovo, és el setè. El Repsol Honda ocupa la vuitena posició.

ELS PODIS

Les dotze places de podi les han ocupat deu pilots diferents i només dos han repetit
Pilots
1r. E. Bastianini (Ducati) 61 punts
2n. À. Rins (Suzuki) 56 punts
3r. A. Espargaró (Aprilia) 50 punts
4t. J. Mir (Suzuki) 46 punts
5è. F. Quartararo (Yamaha) 44 punts
6è. B. Binder (KTM) 42 punts
7è. J. Miller (Ducati) 31 punts
8è. J. Zarco (Ducati) 31 punts
9è. M. Oliveira (KTM) 28 punts
10è. J. Martín (Ducati) 28 punts
11è. P. Espargaró (Honda) 23 punts
13è. M. Márquez (Honda) 21 punts
14è. M. Viñales (Aprilia) 19 punts
20è. A. Márquez (Honda) 4 punts
Constructors
1r. Ducati 86 punts
2n. KTM 59 punts
3r. Suzuki 57 punts
4t. Aprilia 51 punts
5è. Yamaha 44 punts
6è. Honda 34 punts
Equips
1r. Suzuki Ecstar 102 punts
2n. Red Bull KTM 70 punts
3r. Aprilia Racing 69 punts
4t. Gresini Racing 61 punts
5è. Pramac Racing 59 punts
6è. Monster Energy Yamaha 58 punts
7è. Ducati Lenovo 54 punts
8è. Repsol Honda 44 punts
9è. Mooney VR46 17 punts
10è. LCR Honda 16 punts
11è. Withu Yamaha RNF 9 punts
12è. Tech3 KTM 1 punt
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)